Zeilen in Malta. 5 handige tips

Bekijk accommodaties Op Malta
Zeilen in Malta. 5 handige tips

Zeilen is voor veel mensen de ultieme ontspanning. Dat is ook niet zo vreemd natuurlijk. Want wat is er nu leuker dan jezelf over de zee te verplaatsen terwijl de wind door je haren waait en je de frisse zeelucht je neus binnen voelt dringen? Als je daar ook nog eens de ideale omstandigheden bij kunt vinden, is het natuurlijk helemaal ideaal. Het is dan ook niet zo vreemd dat veel mensen zelfs hun vakantie in het teken van zeilen zetten. Malta is bijvoorbeeld een geweldige bestemming om te zeilen. Maar waar moet je eigenlijk op letten wanneer je hier gaat zeilen? We geven je vijf handige tips.

Weer

Het klimaat en het weer maken de omstandigheden op Malta zo goed voor het zeilen dat je er het grootste gedeelte van het jaar uitstekend kunt zeilen. Zelfs al vroeg in het voorjaar en nog laat in het najaar kun je er perfect zeilen. Let er wel goed op dat de wind sterk kan verschillen afhankelijk van aan welke kant van het eiland je jezelf bevindt.

Kijk goed welke boot je huurt

Ben je van plan om ter plekke een zeilboot te gaan huren? Ga dan niet direct in zee met de eerste de beste verhuurmaatschappij die je tegenkomt. Het barst op Malta namelijk van de organisaties waar je een zeilboot kunt huren. Daarom is het veel verstandiger om bij verschillende aanbieders een kijkje te nemen. Dat kan flink wat geld schelen.

Geschikt voor iedere zeiler!

Twijfel je of het wel voor jouw niveau geschikt is? Niet nodig! Malta heeft zeer diverse omstandigheden op verschillende plaatsen. Daardoor is zeilen hier ook zo populair en geschikt voor elk niveau. Of je nu echt voor je plezier zeilt en het liefst een rustig zeebriesje wilt of juist een wedstrijdzeiler bent die op zoek is naar uitdaging: op Malta ben je precies op de juiste plaats.

Bezoek omliggende eilanden

Malte is ook nog eens een geweldige uitvalbasis voor mensen die graag naar een bestemming zeilen. Wanneer je in Malta verblijft kun je perfect de omliggende eilanden bezoeken. Dat is dan ook een echte aanrader. In de directe omgeving liggen verschillende bijzondere eilanden waar je heen kunt varen. Wil je graag wat langere zeiltochten maken. Dan kun je er bijvoorbeeld ook voor kiezen om naar Sicilië te zeilen dat zo'n 180 kilometer verder ligt. Ook Kroatië, Frankrijk en Griekenland zijn opties om naar toe te zeilen.

Bekijk eens een wedstrijd

Als je er toch bent, bekijk dan eens een spannende zeilwedstrijd van de Royal Malta Jacht Club. Of je kunt er natuurlijk ook gewoon aan deelnemen als je wat verder gevorderd bent!

Deel dit bericht

Ja? Is Malta jouw bestemming?
Bekijk accommodaties Op Malta