Auto huren Malta

De voordelen van autohuur op Malta

Wie naar Malta komt, voor zaken of als toerist, zal zoveel mogelijk willen zien van dit interessante en toch overzichtelijke eiland. Malta heeft goed functionerend openbaar vervoer, wel niet in de frequentie die wij hier gewend zijn, maar betrouwbaar genoeg. Ook taxidiensten zijn eenvoudig te boeken. Maar echte vrijheid ervaar je toch in een huurauto. Precies op die tijdstippen die jou persoonlijk het beste liggen, heb je dan volledige vrijheid van bewegen.

Autoverhuur op Malta - waar precies?

Het overgrote deel van de bezoekers zal aankomen op Malta International Airport, de enige internationale luchthaven die het eiland heeft. Het bevindt zich in het midden van het eiland, bij de plaats Luqa. Op het vliegveld zijn momenteel verschillende autoverhuurbedrijven actief. Je kunt je huurauto ter plekke regelen, maar ook via de websites van een van de aanbieders. Per aanbieder kun je nadere afspraken maken over extra opties en tijd en plek van inleveren.

Autorijden op Malta, waar moet ik rekening mee houden?

Malta is een modern land met een goed onderhouden wegennet, hoewel er ook zeker nog plekken zijn waar de wegen wat anders zijn dan wij hier gewend zijn. Wil je de onbekendere gedeeltes bezoeken, dan is een auto met vierwielaandrijving geen overbodige luxe. In Malta rijdt men aan de linkerkant. Maltezen hebben de reputatie roekeloze chauffeurs te zijn met een haast Italiaanse rijstijl. Het is verstandig om daarmee rekening te houden. Malta kent geen tolwegen, maar wie het hoofdeiland wil verlaten om het tweede eiland Gozo te bezoeken, moet wel rekening houden met de kosten van de veerpont.

Een aantal regels op Malta zijn belangrijk. Het is absoluut verboden om een schoolbus in te halen als deze kinderen in of uit laat stappen. Mobiel bellen is verboden, ook handsfree, en ook wat betreft alcohol in het verkeer zijn de regels streng. De autogordel is verplicht, maar een kinderzitje niet. Heb je er een nodig - het is immers wel zo veilig - dan is het vaak als extra optie bij je verhuurbedrijf te krijgen. Hou er ook rekening mee dat op de snelwegen een maximumsnelheid geldt van 80 km/uur.

Bezienswaardigheden op Malta

De hoofdstad Valletta, met zijn indrukwekkende stadsmuren, prachtige kathedralen en publiek toegankelijke tuinen is je bezoek meer dan waard. Wees wel zo slim om je auto buiten de stad te parkeren. Valetta is overzichtelijk en prima te voet te ontdekken. Een bezoek aan de middeleeuwse hoofdstad Mdina mag zeker niet ontbreken. In Mdina zijn auto's verboden. Populaire trekpleisters als de Blue Grotto en de prehistorische tempelcomplexen van Mnajdra en Hagar Qim zijn per auto goed te bereiken. En ga zeker naar het eiland Gozo, waar je het gevoel krijgt terug in de tijd te gaan. Met een huurauto op Malta haal je pas echt alles uit je verblijf.

Autoverhuurbedrijven op Malta

  • Sixt
  • Europcar
  • Auto Europe
  • Rentalcars
  • Avis
  • Sunnycars
  • Happycar
  • EasyTerra
Bekijk accommodaties Op Malta