Duiken Malta

Malta is een zeer geliefde duikbestemming. Dit is ook niet zo gek, want de onderwaterwereld is hier werkelijk spectaculair. Het duikgebied rond Malta is een prima plek voor ervaren en beginnende duikers. Op Malta zijn meerdere duikcentra gevestigd, waar je een duikcursus kunt volgen. Dit kan een eendaagse, maar ook een meerdaagse cursus zijn.

Bereikbare duikstekken

De meeste duikstekken rondom Malta zijn vanaf de kant goed bereikbaar en liggen op slechts vijf minuten zwemmen. Het eiland kent tal van populaire duikstekken. Een ideale plek om te beginnen met duiken is Sliema. Hier ligt een ondiep rif, dat prachtig is begroeid met gras. De onderwaterwereld is hier werkelijk prachtig. De duikplaats is hier maximaal elf meter diep. Tijdens je duik kom je hier schorpioenvisjes, brasems, murenes en zelfs octopussen tegen.

Twintig wrakken

Het is ook mogelijk om te duiken naar de wrakken. In de zee bij Malta liggen meer dan twintig scheepswrakken. Sommigen zijn vanaf de kant heel goed bereikbaar. Het grootste en bekendste wrak op Malta is de Um el Faroud. Deze ligt op een diepte van 35 meter bij de duikstek Blue Grotto.

Dieper gelegen wrakken

Ben je een ervaren duiker? Maak dan een boottrip waarbij je op zee stopt om een duik te maken naar dieper gelegen wrakken als de Imperial Eagle, Stubborn of Polynesian of de Blendheim Bomber.

Een uitstapje naar Gozo

Het is ook mogelijk om een uitstapje te maken naar het eiland Gozo. Hier kan je een duik maken bij het ‘Madonna’ Marfa punt. Dit is een bekende duikstek op Gozo. Zowel beginnende als ervaren duikers gaan hier graag naar toe.

Mis je iets of heb je een tip?

Mis je informatie op deze pagina of zoekt je iets anders wat je hier niet kan vinden? Ook als je tips hebt horen wij het graag. Laat het het ons weten via ons contact formulier
Bekijk accommodaties Op Malta

Gerelateerde pagina's