Mdina

Mdina is een historische in het midden van Malta. Het is de voormalige hoofdstad van Malta en met een ligging van 225 kan er vanaf de kasteel muren een groot deel van het eiland overzien worden. Mdina is zeer geschikt als onderdeel van een dag tripje naar het zuidoosten van het eiland.

De stad is omringt door een sterke vestigingsmuur die rond 200 voor Christus. door de romeinen werden gebouwd. Echter zijn er veel oudere tekenen van leven te bekennen van ongv. 4000 voor Christus. De hotspot van Mdina zijn de kathedraal en het museum. Maar ook zijn hier enkele plekken te bezichtigen die voorkomen in de populaire serie Game of Thrones. De echt fan zal hier zeker enkele plekken van scenes in herkennen en als je echt alles in en outs wil weten boek dan de Game of Thrones tour.

De voorstad van Mdina is Rabat hier bevinden zich de catacombe van St. Paul en die van St. Agatha. Ook zeer de moeite waard zijn de Dingli Cliffs die op een 20 minuten afstand met de bus liggen.

 

 

Uitzicht Mdina
Vanaf de noordzeide van de kasteel muren

Mis je iets of heb je een tip?

Mis je informatie op deze pagina of zoekt je iets anders wat je hier niet kan vinden? Ook als je tips hebt horen wij het graag. Laat het het ons weten via ons contact formulier
Bekijk accommodaties in de buurt van Mdina

Gerelateerde pagina's