Over Sliema

Sliema, gelegen aan de noordoostelijke kust van Malta, was voorheen een vissersdorp maar is nu het grootste commerciële hart van het eiland. Door haar ligging, in de Middellandse zee, kent ze een mediterraan klimaat, met warme droge zomers en milde natte winters. Indien je niet van al te warm weer houdt, zijn maart tot en met mei en oktober en november de ideale maanden om Sliema te bezoeken. Tijdens de zomermaanden juni, juli, augustus, september, is de kans op zeer warm weer immers erg groot.

Bezienswaardigheden

Tijdens je vakantie in Sliema zijn de activiteiten legio en is er voor elk wat wils. Toeristen kunnen er hun hart onder andere ophalen met wandelen langs de romantische promenade, met het genieten van havencruises en met shoppen in de autovrije straten. Voor de echte shopliefhebbers, werd trouwens een modern overdekt winkelcentrum gebouwd, “The Point”. Het complex, dat op de punt van Sliema werd neergepoot, is drie verdiepingen hoog en 14000 m2 groot. Er worden gedurende het jaar verschillende speciale avonden georganiseerd, zoals onder andere de “Student Lockdown 4”, een avond waarop enkel studenten mogen komen winkelen. Een ander deel van Sliema, Sliema Bay, de haven van de stad, is niet enkel een bestemming, maar fungeert ook vaak als startpunt naar andere bezienswaardigheden op het eiland, zoals naar de vestingstad Valletta, de hoofdstad. Vanuit dezelfde Bay worden ook boottochten georganiseerd naar de Blue Lagoon op Comino (een eiland dat halverwege de vaargeul tussen Malta en Gozo ligt). Als je liever tijd doorbrengt in het water, dan op een boot, zal je met snorkelen of diepzeeduiken tijdens je vakantie in Sliema een unieke ervaring beleven. De heldere blauwe Mediterraanse zee nodigt gretig uit tot het ontdekken van de zeewereld. Verschillende duikclubs bieden cursussen aan, gaande van één dag tot een volledige week. Ook andere watersportclubs bieden hun diensten aan. Je kunt bijvoorbeeld makkelijk voor een dag of langer een kano huren, een kayak, waterski's, jetski's, of een speedboot. Daarnaast is vissen een favoriete ontspannende sport op het eiland.

Ontdek Sliema zelf

Naast sportliefhebbers, blijven cultuurliefhebbers zeker niet op hun lauweren rusten tijdens een vakantie in Sliema. De Heilige Drievuldigheidskerk staat elke dag open voor bezoek, zo ook de Sint-Patrick kerk en de kerk van Jezus van Nazareth. Naast religieuze bouwwerken, kan je ook een greep uit het hedendaagse kunstcircuit gaan ontdekken en de Artitude Galerij bezoeken. Werken van verschillende bekende en minder bekende artiesten, zowel lokale als buitenlandse, vullen er elkaar aan en zijn er ook te koop. Na een dag vol inspanning, kan uitrusten in één van de verschillende spa's soelaas bieden en een ontspannende afsluiter van de dag bezorgen, eventueel met massage. Of kan je de avond afsluiten bij Teatru Salesjan, met een goed theaterstuk en nadien nog even doorzakken in één van de vele wijnbars. Minder mobiele personen kunnen trouwens de stad bezoeken via de Hop-On Hop-Off tourbussen.

Kortom, Sliema is een ideale vakantiebestemming, zowel voor jong als oud(er). Elkeen kan er zijn gading vinden, zonder al te lang te zoeken. Maar hoe je het ook draait of keert, de overheersende noemer zal altijd ontspanning zijn.

Sliema Bay
Met links Valletta en in het midden Manoel Island

Bezienswaardigheden Sliema

  • De Heilige Drievuldigheidskerk
  • Sint-Patrick kerk
  • Kerk van Jezus van Nazareth
  • Teatru Salesjan
  • The point (Winkelcentrum)
  • De promenade langs het strand

Weer in Sliema deze week

dovrzazoma
Weer
8
donderdag
18-07
do
18-07
7
vrijdag
19-07
vr
19-07
8
zaterdag
20-07
za
20-07
8
zondag
21-07
zo
21-07
8
maandag
22-07
ma
22-07
Zonkans
90%
UV11
90%
UV11
90%
UV11
90%
UV10
90%
UV10
Max temp.
Min temp.
36°C
24°C
35°C
24°C
35°C
24°C
34°C
24°C
34°C
25°C
Zonkans
Neerslag (mm)
0%
0
mm
0%
0
mm
0%
0
mm
0%
0
mm
0%
0
mm
Windrichting
Windkracht
2
2
3
3
4
© Weerplaza 2024
Bekijk accommodaties in Sliema

Ontdek Sliema

×

Weer & Klimaat Sliema

Gemiddelde temperatuur Sliema

MaandGemiddelde temperatuur
januari16
februari16
maart18
april20
mei23
juni27
juli30
augustus31
september29
oktober24
november20
december18

Zon uren Sliema

MaandZon uren
januari6
februari6
maart8
april9
mei10
juni11
juli12
augustus11
september9
oktober8
november7
december6