Ligging Malta

Malta ligt in de Middellandse Zee. Het eiland ligt op ongeveer honderd kilometer van de kust van Sicilië en op bijna driehonderd kilometer van de Noord-Afrikaanse kust af. Het eiland ligt ongeveer 2200 kilometer van Nederland af. Vanwege de ligging is Malta al jarenlang een ontmoetingsplek voor veel verschillende culturen. Het eiland telt ongeveer 407.000 inwoners.

Een dwergstaat

Malta is een Zuid-Europese dwergstaat. De meeste mensen kennen alleen het hoofdeiland, maar dit staatje bestaat ook nog uit de eilanden Gozo, Comino, Manoel Island en de onbewoonde eilandjes Saint Paul’s Islands, Filfla, Cominotto en Fungus Rock.

Steden en districten

Malta is verdeeld in 68 districten. Deze districten vormen de bestuurslaag, naast het bestuur op het nationaal niveau. Een aantal steden op het eiland Malta zijn Birgu, Bormla, Qormi, Mdina, Rabat, Si??iewi, Valletta, ?abbar, ?ebbu?, ?ejtun en Senglea.

Hoofdstad van Malta

De hoofdstad van Malta is Valletta. Deze staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. In Valetta is de Maltese regering en het parlement gezeteld. De stad heeft een haven en is ook een belangrijk verkeersknooppunt. In het centrum van de stad wonen ruim 7000 mensen. Het hele gebied in en rondom Valletta heeft zo’n 300.000 inwoners.

Het landschap

Het landschap van Malta is kaal en rotsachtig. Er is weinig natuurlijke begroeiing. Er zijn hier dan ook nagenoeg geen bossen, rivieren of bergen. Het eiland beschikt over een olijf- en sinaasappelbos dat is aangelegd. Verder heeft Malta een aantal natuurgebieden voor de trekvolgels. Eigenlijk is Malta gekanteld. Van het zuidwesten naar het noordoosten loopt het eiland namelijk schuin af. De kust van het eiland is 140 kilometer lang. Het hoogste punt van het eiland is de Dingi Cliffs, ofwel de Ta’Dmejrek van 253 meter hoog.

Mis je iets of heb je een tip?

Mis je informatie op deze pagina of zoekt je iets anders wat je hier niet kan vinden? Ook als je tips hebt horen wij het graag. Laat het het ons weten via ons contact formulier
Bekijk accommodaties Op Malta

Gerelateerde pagina's