Vliegveld Malta

Het vliegveld van Malta heet Malta International Airport. Deze luchthaven ligt in de plaats Luqa. Alle toeristen vanuit Nederland vliegen hier naar toe. De luchthaven van Malta is niet zo groot, maar wel heel modern. Jaarlijks verwerkt deze luchthaven meer dan drie miljoen passagiers.

Transfer of taxi

Wanneer je een vakantie naar Malta hebt geboekt, inclusief transfer, dan word je door de reisorganisatie met de bus naar je accommodatie gebracht. Als je de vlucht en de accommodatie apart hebt geboekt, dan kan je vanaf het vliegveld een taxi nemen naar de accommodatie. In de aankomsthal van de luchthaven kan je een kaartje kopen voor de taxi. Er wordt met vaste tarieven gewerkt.

Naar de accommodatie

De reis vanaf de luchthaven naar je accommodatie duurt maximaal een uur. Naar Mellieha is het een uurtje rijden, naar Qawra drie kwartier, naar St. Julians een klein half uurtje en Sliema bereik je in slechts 20 minuten.

Auto huren

Verder kan je ook een auto huren. In de aankomsthal van de airport vind je de balies van autoverhuurbedrijven als Avis, Europcar, Sixt, Hertz en National. Je kunt ook al van tevoren een auto reserveren.

Vluchten vanaf Amsterdam, Eindhoven, Brussel en Düsseldorf

Vanaf Amsterdam, Eindhoven, Brussel en Düsseldorf vertrekken er vluchten naar Malta. Dit zijn vluchten van, Transavia, Ryanair, British Midland en Air Malta.

Vanaf Amsterdam

Vanaf Schiphol vertrekken er meerdere keren per week vluchten naar Malta. Dit zijn vluchten van Transavia, Air Malta, KLM, Alitalia en Lufthansa. De vlucht vanaf Amsterdam naar Malta duurt drie uur.

Vanaf Eindhoven

Twee keer per week vertrekt er vanaf Eindhoven Airport een vlucht van Ryanair naar Malta. Bij Ryanair dien je altijd online in te checken. Dit kan vanaf vijftien dagen tot vier uur voor vertrek. Je mag hier gratis 10 kilo aan handbagage meenemen. Voor het meenemen van ruimbagage dien je online extra kilo’s te kopen.

Vliegen van Brussel

Bijna dagelijks vertrekken er vanaf Brussels Airport bij Zaventem vluchten naar Malta. Air Malta en Brussels Airlines bieden vluchten aan naar dit eiland. Vanaf Brussel duurt de vlucht twee uur en 50 minuten. Met de inchecktijd hierbij opgeteld ben je dan bijna vijf uur aan het reizen.

Vliegen vanaf Düsseldorf

Als je dicht tegen de Duitse grens woont, dan kun je er ook voor kiezen om naar Malta te vliegen vanaf Düsseldorf. Vanaf deze airport vertrekken er vrijwel dagelijks vluchten naar Malta. Deze vluchten worden aangeboden door Condor en Air Malta. De vlucht vanaf Düsseldorf naar Malta duurt bijna drie uur. Met de inchecktijd erbij opgeteld, ben je dan vijf uur onderweg.

Mis je iets of heb je een tip?

Mis je informatie op deze pagina of zoekt je iets anders wat je hier niet kan vinden? Ook als je tips hebt horen wij het graag. Laat het het ons weten via ons contact formulier
Bekijk accommodaties Op Malta

Gerelateerde pagina's