Over Kalkara

Wie een vakantie wil boeken in de buurt van langgerekte, goudgele stranden, is in Kalkara en eigenlijk in vrijwel geheel Malta aan het verkeerde adres. Wie echter houdt van een ruigere kustlijn, van een millennia oude cultuur, prachtige architectuur op een compact eiland dat aan alle kanten geschiedenis uitademt, komt op Malta ogen tekort. Ben je daarnaast geïnteresseerd in de plaatselijke bevolking, hun vriendelijkheid en gastvrijheid, dan is Malta wel een hele goede keuze. Hieronder willen we een impressie geven van zowel de stad Kalkara als de bezienswaardigheden van het hele eiland, deze parel in de Middellandse Zee.

Kalkara en haar bezienswaardigheden

Kalkara is een klein stadje dat grenst aan de steden Birgu, Zabbar en Xghajra. Vanuit Kalkara heb je uitzicht op Grand Harbour, een van de gorootste havens van de Middellandse Zee. Aan de overkant van Grand Harbour zie je de skyline van Valletta, de hoofdstad van Malta. Ooit was Kalkara zoals veel kleine plaatsen op Malta een vissersdorpje. Er wordt gezegd dat de eerste bewonders van Malta zich in deze streek ophielden. Toen de Maltezer ridders het eiland bestuurden, hebben ze rond Kalkara en andere plaatsen grote fortificaties aangelegd, om het eiland te beschermen tegen invallen van he Ottomaanse rijk, met wie ze in een continue staa van oorlog leefden. Bezienswaardigheden in Kalkara zijn onder meer de imposante Chapel of Our Saviour en de fortificaties van Fort Ricasoli en Fort San Salvatore.

Een impressie van Malta

Malta is mooi én overzichtelijk. Het hoofdeiland heeft ongeveer de oppervlakte van de provincie Utrecht. Wie het eiland wil verkennen met het goed georganiseerde openbaar vervoer, komt het best naar het grote busstation voor de toegangspoort van de hoofdstad Valletta. Valletta is een mooie historische stad met een aantal schitterende en markante gebouwen. En bezoek aan de St Johns Co-Cathedral is een must; vanbinnen is het een van de mooist gedecoreerde kerken van Europa. Het Manoel Theater is het oudste theater van Europa dat nog in gebruik is. Kom tot rust in de Upper Barracca Gardens en neem een kijkje vanaf het nationaal monument over Grand Harbour. Vergaap je aan de schoonheid van de basiliek Our Lady of Mount Carmel, dat de skyline van Valetta domineert. neem de bus naar de binnenlanden en breng een bezoek aan de middeleeuwse hoofdstad Mdina, waar auto's in principe niet worden toegelaten. Komt tot rust op een van de terrasjes bij de oude stadsmuren en neem een slok Kinnie, de nationale frisdrank. neem de bus richting de zuidkust en bezoek het tempelcomplex van Hagar Qim en Mnajdra, ouder dan de Egyptische piramides.

Wie van het strandleven houdt, kan terecht op de vele kleine steenstrandjes tussen rotspartijen. Voor een echt zandstrand is een tocht naar St Paul's Bay aan te raden. Volgens de legende is de apostel Paulus hier ooit geland, na een schipbreuk. Voor een bruisend uitgaansleven kan je het beste St. Julians bezoeken. Malta is niets zonder haar zee. Snorkelliefhebbers vinden hier een waar onderwaterparadijs langs de rotswanden van de kust. Duikliefhebbers kunnen terecht bij de meer dan vijfentwintig duikscholen die het eiland rijk is.

Ben je geïnteresseerd?

Malta heeft de geïnteresseerde reiziger en vakantieganger enorm veel te bieden. De compactheid van he eiland maakt het mogelijk om veel bezienswaardigheden in korte tijd te bezoeken. Wil je een vakantie in een typisch Maltees stadje met typisch Maltese sfeer, overweeg dan een vakantie in Kalkara.

Bezienswaardigheden Kalkara

  • Chapel of Our Saviour
  • Fort Ricasoli
  • Fort San Salvatore
  • Gezellige terrasjes en restaurants
  • Fraaie stranden
  • Veel outdooractiviteiten

Weer in Kalkara deze week

madiwodovr
Weer
6
maandag
22-04
ma
22-04
7
dinsdag
23-04
di
23-04
7
woensdag
24-04
wo
24-04
8
donderdag
25-04
do
25-04
8
vrijdag
26-04
vr
26-04
Zonkans
35%
UV6
90%
UV7
50%
UV7
90%
UV7
85%
UV7
Max temp.
Min temp.
19°C
14°C
19°C
14°C
17°C
12°C
19°C
13°C
20°C
14°C
Zonkans
Neerslag (mm)
5%
0
mm
0%
0,1
mm
80%
3,6
mm
5%
0,2
mm
15%
0,5
mm
Windrichting
Windkracht
5
5
4
4
4
© Weerplaza 2024
Bekijk accommodaties in Kalkara

Ontdek Kalkara

×

Weer & Klimaat Kalkara

Gemiddelde temperatuur Kalkara

MaandGemiddelde temperatuur
januari16
februari16
maart18
april20
mei23
juni27
juli30
augustus31
september29
oktober24
november20
december18

Zon uren Kalkara

MaandZon uren
januari6
februari6
maart8
april9
mei10
juni11
juli12
augustus11
september9
oktober8
november7
december6