Wat is er te doen in Valetta deze zomer?

Bekijk accommodaties Op Malta
Wat is er te doen in Valetta deze zomer?

Malta is gigantisch populair als vakantiebestemming. Ieder jaar weer trekken duizenden toeristen vanuit de hele wereld naar dit zonovergoten eiland voor hun vakantie. Dat is ook niet zo vreemd aangezien je hier alle ingredienten hebt voor een geslaagde vakantie. Het is er in de zomer heerlijk weer en je hebt er natuurlijk prachtige stranden. De natuur is er schitterend en er is ook nog eens volop cultuur te vinden. Daar komt nog eens bij dat de keuken fantastisch is. In hoofdstad Valletta valt meer dan genoeg te beleven. Het is in 2018 zelfs uitgeroepen tot cultuurhoofdstad van de wereld! Maar wat er deze zomer eigenlijk allemaal te beleven in Valletta? We zetten het hieronder voor je op een rijtje.

Fort Elmo

Fort Elmo is een bijzonder bastion en één van de vele vestingwerken die op Malta te vinden zijn. Het is een mooi gebouw, maar nog bijzonderder is dat er zes keer per jaar een geweldige historische show wordt gegeven. Daarvan vinden er meerdere plaats in de zomer. Tijdens deze show wordt de aanval van de Napoleon op Malta gereconstrueerd. In originele kostuums worden historische gebeurtenissen in 50 minuten tijd nagespeeld. De tickets zijn goedkoop en bij de ingang van het fort verkrijgbaar.

Wissel van de wacht

Wanneer er over het wisselen van de wacht gesproken wordt, denkt iedereen aan Londen. Dat is echter niet de enige stad waar dit plaats vindt. Ook in Valletta is dit een bijzonder schouwspel. Het vindt iedere laatste vrijdag van de maan plaats om 10:30 uur 's morgens. Het is een geweldig schouwspel met een complete parade van gewapende troepen.

Malta Internationaal Kunst festival

Als cultuurhoofdstad moet er natuurlijk wel veel te zien zijn op het gebied van kunst. Daarom wordt in de maand juli het Malta Internationaal Kunst festival georganiseerd. Er is gedurende deze maand ontzettend veel te zien op het gebied van muziek, schilderkunst en theater. Er treden tal van verschillende artiesten op. The St James Cavelier centre for creativity en het MITP theater in Valletta vormen het centrum van al deze activiteiten.

Victory Day

De zomer loopt 8 september al tegen het einde, maar toch is er dan nog een geweldige feestdag op Malta. Victory Day is een bijzondere feestdag ter ere van maar liefst drie verschillende gebeurtenissen: de Britten die tijdens de Tweede Wereldoorlog het Italiaanse leger versloegen, de bezetting van 1565 die op die datum eindigde én de geboorte van Maria. Er is op die dag in Valletta van alles te zien en te beleven.

Eetfestival

Eten is natuurlijk erg belangrijk, helemaal wanneer je op vakantie gaat. Tijdens de vakantie kiezen de meeste mensen er dan ook voor om heerlijk en uitgebreid te eten. Dat kan in Valletta uitstekend. In augustus wordt er in de hoofdstad van Malta jaarlijks een foodfestival georganiseerd. Daarbij heb je de gelegenheid om te proeven van de specialiteiten van de streek. Uiteraard hoort daar ook een lekker drankje bij!

Deel dit bericht

Ja? Is Malta jouw bestemming?
Bekijk accommodaties Op Malta