Over Valletta

Op zoek naar een bijzondere bestemming zonder daar voor de halve wereld af te hoeven reizen? Neem eens een kijkje in Valletta, de historische hoofdstad van het eiland Malta. Voor de reiziger die van zowel een mediterraans klimaat als van een stukje cultuur en historie houdt is een vakantie in Valletta de ideale tijdsbesteding.

Wandelend ontdekken

Valletta is met 7.000 inwoners één van de Europese hoofdsteden met het laagste inwoneraantal en deze stad is al eeuwenlang een heel belangrijke handelsplaats. De stad zelf is ook aardig compact en klein. Daarom heb je ook helemaal geen auto nodig om het centrum te ontdekken. De meeste toeristen bekijken de prachtige straten en historische gebouwen van Valletta per voet. Op deze manier ontdek je immers ook het meest van een stad! Valletta is een stad met veel hoogteverschillen, waardoor je, vooral bij warm weer, al gauw de nodige pauzes kunt gebruiken. Gelukkig zijn er veel sfeervolle koffiebars en terrasjes in de stad te vinden waar je even kunt pauzeren, terwijl je uit kijkt over een adembenemend uitzicht over onder andere de plaatsen Sliema, Ta'Xbiex en L-Isla. De opbouw van de stad is erg overzichtelijk. Dit komt, omdat Valletta een vooraf geplande stad is. Dit is weer terug te zien in het schaakbordpatroon in de straten.

Bezienswaardigheden Valletta

Tijdens een wandeling ontdek je de ware schoonheid van de stad: Valletta is rijk aan bijzondere kerken en gebouwen. Één van de grote verrassingen is de St. John's Co-Cathedral, een kathedraal centraal in de stad. Vooral de schilderingen van Johannes de Doper zijn massief en indrukwekkend. Één van de mooiste gebouwen van de stad is het gerechtsgebouw op Great Siege Square. De Romeinse invloeden zijn hier nog duidelijk zichtbaar: de pilaren, de beelden en de gehele architectuur van het monument nemen je even mee terug in de tijd. Je kan hier onder meer een bezoekje brengen aan Fort Sint-Elmo, het Grootmeesterspaleis of de Grand Harbour. Fort Sint-Elmo is eeuwenoude bastion en maakt deel uit van een van de vestingswerken van de Orde van Malta. Je vindt Fort Sint-Elmo aan de Grand Harbour. Hier kan je ook Fort Sint-Michael en Fort Sint-Angelo bezichtigen. Het Grootmeesterspaleis uit 1571 is gebouwd door de grootmeester Jean de Valette. In dit gebouw zijn het Huis van afgevaardigden van Malta en het kantoor van de President van Malta gevestigd. De Grand Harbour is een van de natuurlijke havens op Malta. Al in de Romeinse tijd werd deze haven gebruikt. Vanaf deze haven kun je een rondvaarttocht maken, waarbij je langs de mooiste plekjes van Valetta vaart.

Een vakantie in Valletta biedt de variatie, het weer en de sfeer wat een vakantie nodig heeft. Zo zijn de zomers droog en warm en de winter mild, maar soms nat. Vooral in de periode van mei tot en met oktober heb je een grote kans op zonneschijn. Boek daarom vandaag nog je vakantie naar Valletta.

Bezienswaardigheden Valletta

  • St. John's Co-Cathedral
  • Great Siege Square
  • Fort Sint-Elmo
  • Grootmeesterspaleis
  • De Grand Harbour
  • Upper Barrakka Gardens

Weer in Valletta deze week

zomadiwodo
Weer
8
zaterdag
20-04
za
20-04
7
zondag
21-04
zo
21-04
6
maandag
22-04
ma
22-04
7
dinsdag
23-04
di
23-04
8
woensdag
24-04
wo
24-04
Zonkans
90%
UV8
40%
UV7
30%
UV6
90%
UV7
90%
UV7
Max temp.
Min temp.
19°C
13°C
19°C
13°C
19°C
14°C
19°C
14°C
19°C
12°C
Zonkans
Neerslag (mm)
0%
0
mm
5%
0,2
mm
5%
0,1
mm
0%
0,1
mm
10%
0,4
mm
Windrichting
Windkracht
4
3
5
5
4
© Weerplaza 2024
Bekijk accommodaties in Valletta

Ontdek Valletta

×

Weer & Klimaat Valletta

Gemiddelde temperatuur Valletta

MaandGemiddelde temperatuur
januari16
februari16
maart18
april20
mei23
juni27
juli30
augustus31
september29
oktober24
november20
december18

Zon uren Valletta

MaandZon uren
januari6
februari6
maart8
april9
mei10
juni11
juli12
augustus11
september9
oktober8
november7
december6