Algemene informatie Malta

Bekijk accommodaties Op Malta
Informatie

Algemene informatie Malta

Het land Malta is een Zuid-Europese dwergstaat, welke bestaat uit de eilanden Malta, Gozo, Comino en Manoel Island. Verder behoren de onbewoonde eilanden Cominotto, Fungus Rock, Saint Paul’s Islands en Filfla ook tot Malta. De hoofdstad van Malta is Valletta. Deze stad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Malta is met 400.000 inwoners een van de dichtstbevolkte landen ter wereld. Jaarlijks wordt dit land ook nog eens bezocht door ruim één miljoen toeristen.

De ligging

Malta ligt in de Middellandse Zee. Het hoofdeiland, Malta, ligt op ongeveer honderd kilometer voor de kust van het eiland Sicilië en op bijna driehonderd kilometer voor de kust van Noord-Afrika. Voor de kust van Malta ligt het eiland Gozo. Eigenlijk is dit een miniversie van Malta.

Vliegen naar Malta

De vlucht naar Malta duurt ongeveer drie uur. Je landt hierbij op Malta International Airport in Luqa. Vanaf de airport bereik je je accommodatie vaak binnen twintig minuten tot een uur.

Geen visum

Als je naar Malta op vakantie gaat, dan hoef je hier eigenlijk niets voor te regelen. Aangezien Malta een lidstaat van de Europese Unie is, kan je hier gewoon naar toe reizen met je paspoort of identiteitskaart. Je hoeft van tevoren dus geen visum aan te vragen. Ook kan je hier natuurlijk gewoon met euro’s betalen.

Twee talen

Malta heeft twee officiële talen. Dit zijn het Maltees en het Engels. Op dit eiland kun je dus heel goed met Engels terecht.

Mis je iets of heb je een tip?

Mis je informatie op deze pagina of zoekt je iets anders wat je hier niet kan vinden? Ook als je tips hebt horen wij het graag. Laat het het ons weten via ons contact formulier
Bekijk accommodaties Op Malta