Over Mellieha

Wanneer je je vakantie niet uitsluitend op het strand door wilt brengen, dan is een vakantie in Mellieha beslist het overwegen waard. Dit stadje, gelegen in het noordwesten van Malta, biedt voor ieder wat wils. Het uitzicht over de baai is fenomenaal en draagt bij aan een ultiem mediterraan vakantiegevoel. Wie houdt van cultuur en historie, wordt hier evenmin teleurgesteld. Het feit dat hier 5000 jaar geleden al mensen woonden, mag in dat opzicht voor zich spreken. Ook wanneer je een aantal dagen aan het strand wilt liggen, biedt Mellieha wat je zoekt: bij het lager gelegen Mellieha Bay bevinden zich maar liefst vier stranden, waaronder het langste zandstrand van Malta, Il Ghadira Beach.

Mellieha als cultuurstad

Al 3000 jaar voor Christus was de plaats waar nu Mellieha ligt bewoond. In die tijd werden de natuurlijke grotten als woonruimte gebruikt. Deze zijn kenmerkend voor dit deel van Malta. Ze deden gedurende de aanvallen en bezettingen, die in de eeuwen nadien volgden, vaak dienst als schuilkelder en zijn deels geopend voor bezichtiging. Het rotsmateriaal en de grotten kwamen eveneens van pas op het moment dat de behoefte ontstond een kerk te bouwen. Our Lady of Mellieha is het meest toonaangevende monument van het stadje en een bezienswaardigheid die je eigenlijk niet mag overslaan tijdens je vakantie in Mellieha. Zoals zovele aan zee gelegen plaatsen, had ook Mellieha te maken met allerlei invloeden en aanvallen van buitenaf. De plaats kent een Arabische periode, waarin de lokale bevolking verdreven werd, en beschermde zich in latere tijden tegen invallen door de bouw van stadswallen en forten. Met de overblijfselen en invloeden uit al die tijden, maak je kennis wanneer je door de oude straatjes van het centrum loopt. Dat vereist hier en daar wat klimwerk, want Mellieha kent vrij hellende wegen.

Mellieha voor de waterliefhebber

Het centrum van Mellieha ligt circa twee kilometer van de kust. De plaats loopt, via een vrij steile weg, over in het lager gelegen Mellieha Bay. Dat is de omgeving waar je als strandliefhebber of watersporter aan je trekken komt. De zandstranden zijn van alle toeristische gemakken voorzien. Wil je wat actiever van de zee genieten? Dan leent je vakantie hier zich ook uitstekend als duikreis. In de nabije omgeving kun je diverse tochten maken en duiken naar wrakken en onderzeese grotten. Vanzelfsprekend, behoort ook een verblijf op het water tot de mogelijkheden. Bijvoorbeeld om een bezoek te brengen aan de befaamde Blue Lagoon bij het eilandje Comio of om Gozo aan te doen.

Voor ieder wat wils

Een vakantie in Mellieha biedt voor ieder wat wils. De regio kent diverse bezienswaardigheden, waaronder ook een vogelreservaat en Popeye Village, de set van de Popeye-films. De lokale wijnen, visspecialiteiten en het zonnige klimaat laten je ook in dat opzicht genieten. Daarnaast zijn de grotere plaatsen Valletta en Sliema met openbaar vervoer bereikbaar. Kortom: als je tijdens je vakantie een ruime keuze wilt hebben in mogelijkheden, boek je die vakantie in Mellieha.

Bezienswaardigheden Mellieha

  • Our Lady of Mellieha
  • De Parochiekerk van Mellieha
  • St Agatha's Tower
  • Popeye Village
  • Schuilkelder van Mellieha
  • Il Ghadira Beach

Weer in Mellieha deze week

dovrzazoma
Weer
8
donderdag
18-07
do
18-07
7
vrijdag
19-07
vr
19-07
8
zaterdag
20-07
za
20-07
8
zondag
21-07
zo
21-07
8
maandag
22-07
ma
22-07
Zonkans
90%
UV11
90%
UV11
90%
UV11
90%
UV10
90%
UV10
Max temp.
Min temp.
36°C
24°C
35°C
24°C
35°C
24°C
34°C
24°C
34°C
25°C
Zonkans
Neerslag (mm)
0%
0
mm
0%
0
mm
0%
0
mm
0%
0
mm
0%
0
mm
Windrichting
Windkracht
2
2
3
3
4
© Weerplaza 2024
Bekijk accommodaties in Mellieha

Ontdek Mellieha

×

Weer & Klimaat Mellieha

Gemiddelde temperatuur Mellieha

MaandGemiddelde temperatuur
januari16
februari16
maart18
april20
mei23
juni27
juli30
augustus31
september29
oktober24
november20
december18

Zon uren Mellieha

MaandZon uren
januari6
februari6
maart8
april9
mei10
juni11
juli12
augustus11
september9
oktober8
november7
december6