Vliegmaatschappij Air Malta

Bekijk accommodaties Op Malta
Vliegmaatschappij Air Malta

Vliegmaatschappij Air Malta

ls je naar Malta op vakantie wilt, dan kun je hier naar toe vliegen met Air Malta. Deze luchtvaartmaatschappij biedt vluchten aan naar dit eiland. Air Malta is de nationale luchtvaartmaatschappij van Malta. De thuisbasis van deze maatschappij is Malta International Airport in Luqa. De luchtvaartmaatschappij is opgericht in maart 1973. De eerste vlucht werd in september 1974 uitgevoerd. Een vlucht van Air Malta is inclusief een maaltijd. Je krijgt dan ook, gratis, een koud ontbijt of een koude lunch of diner aangeboden.

Schiphol, Brussel en Düsseldorf

Air Malta biedt vluchten aan naar vijftig bestemmingen in Europa en Noord-Afrika. In Nederland vertrekken er van Air Malta enkel vluchten vanaf Schiphol. Deze vluchten gaan voornamelijk naar Malta. Met Air Malta kun je ook naar Malta vliegen vanaf Brussel en Düsseldorf.

Vliegen naar Malta vanaf Schiphol

Vanaf Schiphol vertrekt er drie tot vier keer per week een vlucht van Air Malta naar Luqa op Malta. De vluchttijd duurt drie uur. Er worden naast directe vluchten ook vluchten met een tussenstop op Brussel Airport gevlogen. Let hier op tijdens het boeken.

Vliegen naar Malta vanaf Brussel

Als je niet ver van België woont, dan kan je er ook voor kiezen om vanaf Brussels Airport naar Malta te vliegen. Vanaf deze luchthaven vertrekt er vier tot vijf keer per week een vlucht van Air Malta naar dit eiland. Vanaf Brussel vlieg je in twee uur en 45 minuten naar Malta.

Vliegen naar Malta vanaf Düsseldorf

Wanneer je tegen de Duitse grens aan woont en met Air Malta wilt vliegen, dan kan je ervoor kiezen om vanaf Düsseldorf Airport een vlucht te boeken naar Malta. Vanaf deze airport vertrekt er drie tot vier keer per week een vlucht naar Malta. De vluchttijd duurt twee uur en vijftig minuten.

Bagagevoorwaarden

Als je met Air Malta vliegt, dan mag je gratis twintig kilo aan ruimbagage meenemen. Voor baby’s en kinderen tot 1 jaar en 11 maanden, geldt een maximum gewicht van 10 kg. Kinderen vanaf 1 jaar en 11 maanden mogen, net als volwassenen, 20 kg aan ruimbagage meenemen. Verder mag iedere passagier, gratis een stuk handbagage van meenemen. Deze mag niet meer wegen dan 10 kg en de afmetingen mogen niet groter zijn dan 20 cm x 40 cm x 55 cm.

Extra bagage

Als je meer bagage mee wilt nemen, dan kan je online extra kilo’s kopen. Per persoon kun je maximaal 30 kg extra meenemen. Je kunt tot vier uur voor vertrek, online, extra bagage kopen. Na het kopen van de extra kilo’s dien je de voucher uit te printen en deze mee te nemen naar de luchthaven.

Sportbagage

Online kun je extra kilo’s kopen voor het meenemen van sportbagage. Voor 20 euro per persoon kun je sportbagage meenemen, zoals een golfuitrusting of een fiets. Na je aankoop dien je de voucher uit te printen en deze bij de incheckbalie laten zien.

Inchecken Air Malta

Air Malta biedt je verschillende mogelijkheden om in te checken. Je kunt dit bij de balie doen, maar ook online. Het online inchecken is alleen mogelijk als je vanaf Malta of Düsseldorf vliegt. Wanneer je vanaf Düsseldorf vliegt, dan kan je dit dus ook online doen. Het online inchecken is mogelijk vanaf 24 tot 2 uur voor vertrek.

Inchecken luchthaven

Als je met Air Malta vanaf Brussel of Amsterdam naar Malta vliegt, dan kan je enkel inchecken bij de balie op de luchthaven. Als je vanaf Malta weer terugvliegt naar Amsterdam, Brussel of Düsseldorf dan kan je ook online inchecken. De incheckbalies op de luchthaven gaan twee uur voor de vluchttijd open en sluiten doorgaans 45 minuten voor vertrek.

Mis je iets of heb je een tip?

Mis je informatie op deze pagina of zoekt je iets anders wat je hier niet kan vinden? Ook als je tips hebt horen wij het graag. Laat het het ons weten via ons contact formulier
Bekijk accommodaties Op Malta

Gerelateerde pagina's