Vliegmaatschappij Air Malta

Bekijk accommodaties Op Malta
Vliegmaatschappij Air Malta

Vliegmaatschappij Air Malta

ls je naar Malta op vakantie wilt, dan kun je hier naar toe vliegen met Air Malta. Deze luchtvaartmaatschappij biedt vluchten aan naar dit eiland. Air Malta is de nationale luchtvaartmaatschappij van Malta. De thuisbasis van deze maatschappij is Malta International Airport in Luqa. De luchtvaartmaatschappij is opgericht in maart 1973. De eerste vlucht werd in september 1974 uitgevoerd. Een vlucht van Air Malta is inclusief een maaltijd. Je krijgt dan ook, gratis, een koud ontbijt of een koude lunch of diner aangeboden. 

Wij bieden in economy class catering tegen betaling (cashless) aan. Aan boord kan er gekozen worden uit een assortiment van eten en drinken. Tevens bieden wij de mogelijkheid van ‘pre-ordering’: er kan van tevoren een maaltijd en drinken besteld en betaald worden.

Onze businessclass is altijd inclusief 3 gangen maaltijd en dranken.

Schiphol, Brussel en Düsseldorf

Air Malta biedt vluchten aan naar vijftig bestemmingen in Europa en Noord-Afrika. In Nederland vertrekken er van Air Malta enkel vluchten vanaf Schiphol. Deze vluchten gaan naar Malta. Met Air Malta kun je ook naar Malta vliegen vanaf Brussel en Düsseldorf. Vanaf Malta hebben we 18 verschillende bestemmingen in Europa.

Vliegen naar Malta vanaf Schiphol

Vanaf Schiphol vertrekt er iedere dag een vlucht van Air Malta naar Luqa op Malta. Op de maandag en de woensdag zelfs 2x op een dag. De vluchttijd duurt drie uur. Er worden naast directe vluchten ook vluchten met een tussenstop op Brussel Airport gevlogen. Let hier op tijdens het boeken. Al onze vluchten zijn non-stop.

Vliegen naar Malta vanaf Brussel Zaventhem

Als je niet ver van België woont, dan kan je er ook voor kiezen om vanaf Brussels Airport naar Malta te vliegen. Vanaf deze luchthaven vertrekt er zes keer per week een vlucht van Air Malta naar dit eiland (alleen de zaterdag niet). Vanaf Brussel vlieg je in twee uur en 45 minuten naar Malta.

Vliegen naar Malta vanaf Düsseldorf

Wanneer je tegen de Duitse grens aan woont en met Air Malta wilt vliegen, dan kan je ervoor kiezen om vanaf Düsseldorf Airport een vlucht te boeken naar Malta. Wij vliegen 2x per week vanaf Dusseldorf naar Malta. Deze route is alleen beschikbaar in het zomerseizoen, t/m eind oktober. De vluchttijd duurt twee uur en vijftig minuten.

Bagagevoorwaarden

Als je met Air Malta vliegt:

  • Dan starten de economy tarieven met het ‘Go Light’ product, hier zit geen standaard ruimbagage bij. Dit kan wel nog apart worden bijgekocht.
  • In de daaropvolgende tarieven (‘Go Smart’ en ‘Go Flex’) is de ruimbagage wel inclusief. Dit is 23kg. De gratis bagage voor baby’s van 10kg bestaat niet bij het ‘Go Light’ product.
  • Verder mag iedere passagier, gratis een stuk handbagage van meenemen.
  • Afmetingen van handbagage: Er mag naast 1 stuk handbagage ook nog een klein handtasje worden meegenomen (max 2kg).
  • De handbagage mag niet meer wegen dan 10 kg en de afmetingen mogen niet groter zijn dan 20 cm x 40 cm x 55 cm
  • In de businessclass is de ruimbagage altijd inclusief.

Extra bagage

Als je meer bagage mee wilt nemen, dan kan je online extra kilo’s kopen. Per persoon kun je maximaal 30 kg extra meenemen. Je kunt tot vier uur voor vertrek, online, extra bagage kopen. Na het kopen van de extra kilo’s dien je de voucher uit te printen en deze mee te nemen naar de luchthaven.

Sportbagage

Online kun je extra kilo’s kopen voor het meenemen van sportbagage, zoals een golfuitrusting of een fiets. De kosten voor sportuitrusting zijn EUR 40 per stuk, per enkele reis. Het maximum gewicht voor deze uitrusting is 32 kg. Na je aankoop dien je de voucher uit te printen en deze bij de incheckbalie laten zien.

Inchecken Air Malta

Air Malta biedt je verschillende mogelijkheden om in te checken. Je kunt dit bij de balie doen, maar ook online. Het online inchecken is alleen mogelijk als je vanaf Malta of Düsseldorf vliegt. Wanneer je vanaf Düsseldorf vliegt, dan kan je dit dus ook online doen. Het online inchecken is mogelijk vanaf 24 tot 2 uur voor vertrek.

Online incheck is mogelijk vanaf iedere luchthaven, dus ook vanaf Amsterdam en Brussel.

Inchecken luchthaven

Als je met Air Malta vanaf Brussel of Amsterdam naar Malta vliegt, dan kan je enkel inchecken bij de balie op de luchthaven. Als je vanaf Malta weer terugvliegt naar Amsterdam, Brussel of Düsseldorf dan kan je ook online inchecken. De incheckbalies op de luchthaven gaan De incheck balie gaat 2h45m voor vertrek open op Schiphol, op Brussel 2h30m en sluiten doorgaans 45 minuten voor vertrek. 

Mis je iets of heb je een tip?

Mis je informatie op deze pagina of zoekt je iets anders wat je hier niet kan vinden? Ook als je tips hebt horen wij het graag. Laat het het ons weten via ons contact formulier
Bekijk accommodaties Op Malta

Gerelateerde pagina's