Over Golden Bay

Golden Bay oftewel Golden Sands, is een plaats in het noordwesten van Malta, die vooral in trek is vanwege haar fraaie zandstrand. Met een luxe 5-sterren hotel resort als gezichtsbepalend onderdeel, vind je als strandliefhebber tijdens een vakantie in Golden Becht, er alles wat je hartje begeert. Dat begint bij het mediterrane klimaat, dat maakt dat het hier het hele jaar aangenaam is. Daarnaast biedt Golden Bay je de keuze uit diverse gezellige terrasjes en eettentjes en zijn er op het strand volop ligbedden en parasols te huur.

Twee fraaie stranden onder handbereik

Zandstranden zijn op Malta relatief schaars, maar wanneer je een vakantie in Golden Bay boekt, is dat voor jou geen zorg. Je hebt maar liefst twee stranden direct onder handbereik, waarvan Golden Bay Beach, het strand in de baai van Golden Bay, het meest toeristische is. Aangrenzend bevindt zich een tweede baai, eveneens met een fraai zandstrand. De naam hiervan luidt Ghajn Tuffieha dat, vrij vertaald, oogappel betekent. Ook in deze baai kun je relaxen op een heerlijk zandstrand of zwemmen in de azuurblauwe zee. Hoewel Ghajn Tuffieha een wat rustiger strand is dan Golden Bay Beach, is het goed bereikbaar. Een punt van aandacht is wel, dat je het strand via een relatief steile trap bereikt. Voor de surfers; met de juiste geteiden kan hier gesurft worden.

De omgeving van Golden Bay

Wanneer je je vakantie boekt in Golden Bay, betekent dat een verblijf in een omgeving die vooral op dat verblijf als zodanig en strandbezoek gericht is. Als je een dagje wilt winkelen of bezienswaardigheden wilt bezoeken, ben je aangewezen op de regio. Dat is overigens geen probleem, want het openbaar vervoer is goed geregeld. De grootste plaats in de omgeving is Saint Paul’s Bay, een plaats met een oud centrum en een haven. De beste winkelmogelijkheden vind je in Bugibba, dat aan Saint Paul’s Bay grenst. Wil je naar een grotere stad? Dan ligt ook Valletta slechts twintig kilometer van je vakantiebestemming. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen je vakantie in Golden Beach tot die locatie te beperken. Ook dan hoef je je niet te vervelen. Zeker niet wanneer van zwemmen en zonnen houdt, wilt duiken of het achterland vanaf de rug van een paard wilt verkennen.

Zon, zee en meer

De beide baaien bij Golden Bay dragen alleen al bij aan het ultieme vakantiegevoel en zorgen dat je echt in een andere sfeer verblijft. Het nachtleven is de omgeving is gevarieerd en biedt je zowel de mogelijkheid de lokale sfeer op te snuiven, als tot in de kleine uurtjes feest te vieren. Golden Bay staat borg voor een onbezorgde zonvakantie, op een eiland waar ook culturele en historische bezienswaardigheden binnen je bereik liggen. Daarom is het boeken van een vakantie in Golden Bay zowel een aanrader voor de echte strandliefhebbers, als voor degenen die dat combineren met andere vormen van vermaak.

Bezienswaardigheden Golden Bay

  • Ghajn Tuffieha baai
  • Diverse kleine baaitjes
  • Een spectaculaire onderwaterwereld
  • Duiken en snorkelen
  • Fraaie witte stranden
  • Veel outdooractiviteiten

Weer in Golden Bay deze week

madiwodovr
Weer
6
maandag
22-04
ma
22-04
7
dinsdag
23-04
di
23-04
7
woensdag
24-04
wo
24-04
8
donderdag
25-04
do
25-04
8
vrijdag
26-04
vr
26-04
Zonkans
35%
UV6
90%
UV7
50%
UV7
90%
UV7
85%
UV7
Max temp.
Min temp.
19°C
14°C
19°C
14°C
17°C
12°C
19°C
13°C
20°C
14°C
Zonkans
Neerslag (mm)
5%
0
mm
0%
0,1
mm
80%
3,6
mm
5%
0,2
mm
15%
0,5
mm
Windrichting
Windkracht
5
5
4
4
4
© Weerplaza 2024
Bekijk accommodaties in Golden Bay

Ontdek Golden Bay

×

Weer & Klimaat Golden Bay

Gemiddelde temperatuur Golden Bay

MaandGemiddelde temperatuur
januari16
februari16
maart18
april20
mei23
juni27
juli30
augustus31
september29
oktober24
november20
december18

Zon uren Golden Bay

MaandZon uren
januari6
februari6
maart8
april9
mei10
juni11
juli12
augustus11
september9
oktober8
november7
december6