Last Minute Malta

In de Middellandse Zee op ongeveer 100 km van de kust van Sicilië ligt de eilandengroep Malta. Vaak denkt men bij Malta aan één eiland, maar het bestaat uit meerdere kleine eilanden: Malta, Gozo, Comino, Manoel Island, Cominotto, Fungus Rock, Filfla en St. Pauls Island. De vier laatst genoemde zijn onbewoonde eilandjes. Malta is de grootste en de bekendste van de groep. Malta ligt niet ver van de Noord-Afrikaanse kust. Vanwege de ligging midden in de Middellandse Zee is Malta een eilandengroep waar veel culturen samen komen. Dus ben je opzoek naar een prachtige zonnige reisbestemming, maar hecht je ook veel waarde aan de cultuur? Dan is een last minute Malta wellicht iets voor jou.

Een geliefd oord onder de cultuurliefhebber

Malta heeft tientallen bezienswaardigheden, denk aan oude steden, kerken, forten, kastelen en antieke bezienswaardigheden. De cultuurliefhebber kijkt zijn ogen uit. Op Malta zijn veel verschillende invloeden te vinden, zoals Arabische, Romeinse, Spaanse, Engelse en Franse invloeden. Vergeet niet de oude hoofdstad Valetta te bezoeken met zijn stadsmuur en ga langs bij de bekende opgravingen uit het stenen tijdperk.

Ook de natuurliefhebber zit hier op zijn plek

Niet alleen is Malta een prachtige plek voor de cultuurliefhebber, maar ook de natuurliefhebber zal zich hier niet vervelen. Bezoek bijvoorbeeld het eilandje Comino en geniet daar van de helderblauwe baai, de Blue Lagoon. Malta is een waar paradijs om te snorkelen of te duiken. Je vindt er wrakken, grotten en prachtig koraal. Niet voor niets behoort Malta tot één van de mooiste locaties om te snorkelen en te duiken in de Middellandse Zee. Op Malta vind je badplaatsen met gezellige haventjes, restaurants, bars en disco's. Zowel overdag als 's nachts heb je genoeg vermaak en zal jij je niet vervelen tijdens je vakantie. Voor een onvergetelijke vakantie hoef je echt niet naar de andere kant van de wereld, maar die vind je al op een paar uur vliegen van Nederland. Het hele jaar door is het er mooi weer, met in de wintermaanden een gemiddelde temperatuur van 16 graden en in de zomermaanden een gemiddelde temperatuur van 30 graden. Ontdek de culturen en natuur en boek nu een last minute Malta!

Mis je iets of heb je een tip?

Mis je informatie op deze pagina of zoekt je iets anders wat je hier niet kan vinden? Ook als je tips hebt horen wij het graag. Laat het het ons weten via ons contact formulier
Bekijk accommodaties Op Malta