Bezienswaardigheden Malta

Malta heeft tal van indrukwekkende bezienswaardigheden. Van schilderachtige dorpjes tot vulkanische bergen en van prachtige kloven tot aan oude grotten. Er is hier dan ook van alles te zien en te doen.

Valletta

De hoofdstad van Malta is één van de hoogtepunten van het eiland. Maak hier een stadswandeling door het historische centrum of bezoek het Nationaal Museum voor Schone Kunsten. Dit museum is gevestigd in een prachtig rococogebouw uit de zestiende eeuw. Er is hier een indrukwekkende kunstcollectie te zien.

Mdina

Het historische plaatsje Mdina is helemaal ommuurd en ligt tegen de grotere stad Rabat aan. Mdina is autovrij en tijdens een stadswandeling waan je jezelf hier in de middeleeuwen. Je loopt langs paleizen, kerken, kloosters en huizen uit vroeger tijden. Mdina heeft ongeveer 500 inwoners.

Megalithische tempels

Op Malta en het eiland Gozo zijn meerdere megalithische tempels te zien. Deze tempels zijn gebouwd in de periode van 3600 tot 2500 voor Christus. Op het eiland Malta kun je onder meer de Mnajdra en ?a?ar Qim bezichtigen. Op Gozo is dit de tempel Ggantija.

Blue Lagoon

Tijdens een vakantie op Malta is een bezoek aan de Blue Lagoon, ofwel de blauwe lagune, een must. Deze lagune ligt tussen de eilanden Gozo en Malta in op Comino. De lagune is werkelijk adembenemend mooi. In de zomermaanden kun je een boottocht maken naar deze lagune.

Marsaxlokk

Marsaxlokk is een traditioneel vissersdorp. Het is een zeer pittoreske plaats. Maak hier een wandeling langs de haven, waar je de traditionele vissersbootjes, ofwel luzzu, kunt bewonderen. Of geniet hier van een heerlijke vismaaltijd in een van de vele visrestaurants.

Palazzo Parisio

Palazzo Parisio is een villa in het dorpje Naxxar. Sinds enkele jaren is deze villa open voor publiek. Het is echt de moeite waard om dit gebouw van binnen en van buiten te bewonderen. De tuinen rondom de villa zijn werkelijk prachtig om te zien. Het interieur van deze villa is overweldigend.

Azure Window

Op het eiland Gozo kan je een kijkje nemen door het Blauwe Raam, ofwel de Azure Window. Dit is een groot gat in de kliffen van Dwejra Bay. Het gat is bijna vijftig meter hoog. Als je door het gat heenkijkt, dan zie je de azuurblauwe zee.

Ghajn Tuffieha Bay

Het kleine zandstrand Ghajn Tuffieha Bay ligt in het noordwesten van het eiland Malta. Het is een mooi en rustig strand. Om dit strand te bereiken moet je eerst een wandeling maken van zes tot tien minuten. Je bereikt het strand via een steile trap.

Hal Saflieni Hypogeum

Dé topattractie van het eiland Malta is het Hypogeum van ?al Saflieni. Dit is de mooiste tempel van het eiland. Deze tempel telt drie niveaus. Het is een complex van nissen, kamers, gangen en hallen. Om het Hypogeum van ?al Saflieni te bezoeken moet je van tevoren al een kaartje reserveren. Het is een beschermd complex en om deze reden worden er per dag slechts honderd bezoekers toegelaten.

Sint-Janscokathedraal

Het is een tip om de Sint-Janscokathedraal op Malta te bezoeken. Deze kathedraal is gebouwd in de zestiende eeuw. Het bijzonder aan dit bouwwerk is het contrast tussen het exterieur en het interieur. De buitenkant ziet er vrij ingetogen en onopvallend uit, terwijl de binnenkant van het gebouw werkelijk overweldigend is. Bekijk hier ook het beroemde schilderij ‘De onthoofding van Johannes de Doper’ van Caravaggio.

Bekijk accommodaties Op Malta