Blauwe waterdorp op Malta

Bekijk accommodaties Op Malta
Blauwe waterdorp op Malta

De Blue grotto is een ontzettend populaire bezienswaardigheid in Malta. Deze bijzondere grotten die door natuurlijke processen zijn ontstaan, zijn per boot te bezoeken en zien er dankzij de mysterieuze blauwe gloed haast sprookjesachtig uit. Een ultieme beleving die je eigenlijk niet mag missen als je in Malta op vakantie bent.

Betoverende blauwe gloed

Bluu Grotto ligt vlak bij het kleine dorpje Wied iz-Zurrieq. Door de zeestroming en de golven is het zandsteen van deze rotsformatie opgelost in het zeewater. Daarnaast is het ook uit de kliffen weggesleten. Hierdoor zijn er zeven verschillende grotten ontstaan. De bodem in deze grotten heeft een witte kleur. Het zonlicht dat de grot inkomt, wordt daarop weerkaatst en vervolgens breekt het licht in verschillende kleuren. De meeste van die kleuren worden door het water geabsorbeerd, maar de kleur blauw niet. Hierdoor hebben de grotten een betoverende blauwe gloed. Dit is het beste te zien tussen 9:00 uur en 13:00 uur.

Klein vissersbootje

Vanaf het kleine authentieke haventje in Wied iz-Zurrieq varen er dagelijks tientallen kleine vissersbootjes richting de grotten. Voor een klein prijsje kun je al met één van deze bootjes mee. Doordat het er zoveel zijn, hoef je nooit lang te wachten voordat je met één van de bootjes mee kunt. Zelfs in het hoogseizoen, wanneer het heel druk is, ben je zo aan de beurt. Je wordt door ervaren schippers meegenomen over de soms ruige zee waardoor de toch op zichzelf al een avontuur is. Daardoor is het ook verplicht om een zwemvest aan te trekken als je aan boord wil gaan. Als het weer en de zee rustig zijn, kun je zelfs even de zee induiken vlak bij de Blue Grotto. Tijdens deze boottochten worden de Blue Grotto uiteraard zorgvuldig bekeken.

Na afloop

Na een klein half uur ben je weer terug in Wied iz-Zurrieq. Daar is overigens ook nog van alles te beleven. Er zijn meerdere terrasjes en cafeetjes, maar je kunt er ook heerlijk eten in één van de verschillende restaurantjes. Recht tegenover de verschillende winkeltjes in het dorp vind je de rotsen. Vanaf hier heb je ook een prachtig uitzicht over de zee én de beroemde kliffen. De toren die op deze rotsen staat, stamt uit het midden van de zeventiende eeuw en is door ridders van de Johannieterorde gebouwd.

Deel dit bericht

Ja? Is Malta jouw bestemming?
Bekijk accommodaties Op Malta