Vakantie Blue Lagoon

De Blue Lagoon is de meest bekende bezienswaardigheid van Comino, een eiland tussen Malta en Gozo. De turkooisblauwe lagune in het zuidwesten van het eiland Comino is een aantrekkingspunt voor veel dagjestoeristen die hier komen om de verschillende baaitjes te bezoeken.

Parelwit strand

Wie vandaag van plan is een reis naar Malta te boeken kan niet onderuit aan een daguitstap naar de Blue Lagoon op het naburige eiland Comino. De baai met de Blue Lagoon was ooit een schuilplaats voor piraten en ligt in een engte tussen Comino, het eiland Cominotto en enkele andere kleine rotsen. Hoewel het er niet zo groot is en het er in de zomer erg druk kan worden wordt een vakantie naar de Blue Lagoon als een vakantie naar het paradijs omschreven. Rondom de Blue Lagoon worden toeristische uitstapjes aangeboden. Zo zijn boottochtjes er heel erg populair bij dagtrippers. Speedboten die aan een snel tempo voorbij de rotsformaties razen zijn dan ook geen ongewoon zicht. De baai, omgeven van rotsen een klein stukje parelwit strand ziet eruit als een groot zwembad, wat een vakantie naar de Blue Lagoon een echte aanrader maakt voor wie wil snorkelen of duiken.

Santa Maria Bay

Op wandelafstand van de Blue Lagoon ligt de Santa Maria baai, een baai die vooral wordt bezocht door mensen die even de drukte van de lagune willen vermijden. In tegenstelling tot de grootste bezienswaardigheid van het eiland is het strand hier zelfs in de zomer voortdurend rustig. Wie graag in het water vertoeft kan dus ook hier terecht. Het eiland geldt als een vogel- en natuurreservaat, en het spreekt dus voor zich dat deze streek ook heel wat wandelaars aantrekt. Wandelen met de mooiste zichten en een geur van tijm en komijn, waar het eiland naar genoemd is, die de neusgaten vult, biedt de wandelaar een bevredigende bestemming.

De Blue Lagoon bezoeken

Met het beperkt aanbod aan accommodatie op het eiland is Malta de ideale uitvalsbasis voor wie een dagtrip naar het eiland en de Blue Lagoon wil maken. Vanaf verschillende plaatsen langs de kust van het Malta is het mogelijk om met een boot de oversteek te maken naar Comino. Aan de kades varen er verschillende bootjes naar dit adembenemend mooie plekje toe. Naast georganiseerde excursies is het ook mogelijk om met een visser te onderhandelen over een mogelijke oversteek naar het eiland. Wanneer je met de veerboot vanaf Malta naar Gozo vaart, dan zie je de Blue Lagoon al van een afstand liggen. Je vaart dan ook langs andere mooie plekjes van Comino en kun je genieten van de mooiste uitzichten.

Of je nu eerder houdt van een rustige strandvakantie, speelse kinderen in je reisgezelschap hebt of liever houdt van outdoor wateractiviteiten zoals snorkelen of duiken, een reis naar Malta kan niet volledig zijn zonder een uitstap naar de Blue Lagoon op het naburige eiland Comino. Met mogelijkheden tot een oversteek vanaf Malta of een verblijf op het enige hotel voor een rustige vakantie is een excuus niet meer mogelijk.

Bezienswaardigheden Blue Lagoon

  • Santa Maria baai
  • De kleurrijke onderwaterwereld
  • Parelwitte stranden
  • Diverse boottrips
  • Comino

Mis je iets of heb je een tip?

Mis je informatie op deze pagina of zoekt je iets anders wat je hier niet kan vinden? Ook als je tips hebt horen wij het graag. Laat het het ons weten via ons contact formulier
Bekijk accommodaties in de buurt van Blue Lagoon

Gerelateerde pagina's