De 5 mooiste duiklocaties op Malta

Bekijk accommodaties Op Malta
De 5 mooiste duiklocaties op Malta

Malta is een paradijs voor liefhebbers van de duiksport. Je vindt hier dan ook fantastische mogelijkheden om te duiken. In totaal zijn er rondom het eiland zo'n 133 verschillende duikstekken en dat is natuurlijk ontzettend veel. Hieronder zetten we vijf fantastische duiklocaties op Malta voor je op een rijtje. 

Um El Faroud

Begin februari 1995 zonk de Um El-Faroud, een schip dat meer dan honderd meter lang was en 10.000 ton woog. Het wrak ligt nog steeds onder water op zo'n 150 meter uit de kust van Wied iz-Zurrieq, een plaatsje in Malta. Duiken naar dit wrak is een fantastische ervaring. In de bewuste inham is overigens ontzettend veel onderwaterleven te bekijken. Dat is ook de reden dat er hier veel nachtduiken worden uitgevoerd.

Bristol Beaufighter

In de Tweede Wereldoorlog stortte er vlak bij Malta een Bristol Beaufighter neer, een jachtvliegtuig dat vooral door de RAF werd gebruikt. De overblijfselen van het toestel zijn op een diepte van 37 meter nog steeds te bekijken. Duik letterlijk terug in de tijd door dit wrak te bezoeken! De vleugels, het landingsgestel én een gedeelte van de romp zijn vandaag de dag nog steeds intact en herkenbaar.

Comino

Comino behoort tot de meest populaire duikstekken van Malta. Dat is natuurlijk niet zomaar. Je vindt hier namelijk talloze tunnels en grotten en nergens is zoveel variatie aan onderwaterleven te vinden als hier. Ontmoet de indrukwekkende Barracuda vis en duik door de tunnels in de bekende Blue Lagoon. Bij Comino Caves is het daarnaast ook mogelijk om de vissen te voeren, die met honderden tegelijk op je af zullen komen!

Cirkewwa

Een andere, zeer populaire, duikstek op Malta is het Cirkewwa. Dit rif is spectaculair en ook nog eens erg geschikt voor beginnende duikers. Ook gevorderde duikers zullen hier echter genoeg uitdaging vinden. Geniet van de enorme variatie aan kleuren die je hier onder water tegen komt en verbaas je zelf over de diversiteit aan flora en fauna onder de oppervlakte van de Middellandse Zee. Ga met een gids op zoek naar verborgen tunnels en duik naar scheepswrakken die hier volop te vinden zijn. Zo ligt de beruchte sleepboot Rozi hier op een diepte van zo'n 35 meter.

Merkanti Reef

Op zo'n 100 meter uit de kust bij Sliema vind je Merkanti Reef. Deze duikstek is zeer populair omdat het er meestal erg rustig en relatief ondiep is. De diepte is maximaal 18 meter en dankzij het kleurrijke rif en de grote vlaktes met Neptunesgras is er ontzettend veel leven. Naar boven

Deel dit bericht

Ja? Is Malta jouw bestemming?
Bekijk accommodaties Op Malta