Popeye village in Malta

Bekijk accommodaties Op Malta
Popeye village in Malta

Op misschien wel één van de allermooiste plekjes van Malta ligt Popeye Village. Dit kleine gehuchtje waar zo'n 19 houten huisjes staan oogt haast sprookjesachtig en is voor iedere schilder het ultieme plaatje. Ver weg van de toeristische drukte heb je hier een prachtig uitzicht. Het dorpje ligt direct aan een mooie baai en liefhebbers van het tekenfilmfiguur Popeye zullen dit zeker op hun bucketlist hebben staan. Ook als je geen fan van Popeye bent, is Popeye Village een bijzondere plaats om te bezoeken.

Popeye Village

Hoewel er over de hele wereld miljoenen mensen zijn die naar Popeye keken of kijken zijn er slechts weinigen die weten dat de opnames van deze populaire film plaatsvonden op Malta. Popeye Village is namelijk speciaal gebouwd voor de opnames van de Popeye film. Als je de film kent, zie je dat ook direct wanneer je door het dorpje loopt. Vandaag de dag is het uitgegroeid tot een erg populaire toeristische attractie. Wanneer je vakantie viert op Malta, is het zeker aan te raden om er eens heen te gaan. Popeye Village lig aan de kust van het noordwesten van Malta, vlakbij de bekende badplaats Mellieha.

Hout uit Nederland

De film Popeye werd meer dan 30 jaar terug opgenomen. Eind jaren zeventig werd Popeye Village speciaal voor dat doel gebouwd. Het koste slechts een paar maanden om de gekleurde houten huisjes uit de grond te krijgen. Een opvallend en leuk feitje is wellicht dat ze daarvoor hout gebruik hebben dat uit Nederland kwam. De huisjes zijn namelijk gemaakt van bielzen die vanuit ons eigen land zijn verscheept richting Popeye Village. In totaal werkten er maar liefst 165 man aan het project waardoor ze het voor elkaar kregen om het dorp in korte tijd te bouwen. Dat was overigens ook nodig omdat de filmopnames zo snel mogelijk moest beginnen.

Verschillende shows

Het dorpje is later ingericht als een soort museum dat herinnert aan de filmopnames. Wanneer je binnenkomt, word je direct verwelkomd door een aantal figuren uit de desbetreffende film. Er hangen op verschillende plaatsen foto's van de filmopnames zodat je kunt zien hoe de film tot stand is gekomen. Bekijk Santa's toy town, de zilversmid en natuurlijk Popeye's cabin. Overigens wordt er in het dorpje zelf ook van alles georganiseerd. Denk bijvoorbeeld aan diverse shows met natuurlijk Popeye als thema. Ook draait er een documentaire over het dorp en de wijze waarop de film hier is opgenomen. Wandel dwars door het dorpje heen, bekijk de shows en laat je kinderen kennis maken met de verschillende figuren uit de film. Overigens is het voor de kinderen ook mogelijk om zich te laten schminken en een puppetshow te bekijken.

Bijzondere baai

Popeye Village ligt aan een prachtige baai. Alleen het uitzicht over de baai is al erg bijzonder. Wanneer het een warme dag is, kun je ook zwemmen in de baai of in het zwembad mét speeltoestellen. Er is ook een mooie boottocht inbegrepen bij de entreeprijs.

 

Deel dit bericht

Ja? Is Malta jouw bestemming?
Bekijk accommodaties Op Malta