Valletta, cuturele hoofdstad van Europa in 2018

Bekijk accommodaties Op Malta
Valletta, cuturele hoofdstad van Europa in 2018

Malta op zich is al een reis waard. Als kers op de pudding komt daar dan nog de prachtige hoofdstad Valletta bij.

Valletta

Er zijn heel wat redenen om een bezoek aan Valletta te brengen. Hier alvast de eerste drie. 1. Het is er bijna altijd mooi weer. 2. Het is een kleine stad, waar je steeds weer verbaasd wordt door wat er te zien is. Zoals de Scheepskerk, die er van buiten helemaal niet zo bijzonder uitziet, maar van binnen werkelijk jouw mond open doet vallen. Of het stadspark, hooggelegen, met een schitterende blik over de baai. En, niet te vergeten, het feit dat je hier lekker kunt shoppen en genieten van het leven. 3. Speciaal in 2018 geldt dat er heel wat aan cultuur te vinden zal zijn. Het hele jaar is Valletta, samen met Leeuwarden, Europese cultuurhoofdstaden dat pakken de Maltesers groots aan.

2018

Naast muziek, kunst, film, wordt er aandacht besteed aan de schoonheid van de natuur. Van 6 tot en met 8 mei zal het grootste plein van de stad veranderd worden in een bloementapijt. Omdat Valletta cultuurhoofdstad is, worden de geheime tuinen van de aartsbisschop geopend en kunnen ze bezichtigd worden. Samen met het stadspark oases van groen. Een van de doelen is de Maltesers te bewegen meer plek voor bloemen en planten te creëren. Nog geen twee weken later vindt in Valletta en Birgu een hele week van de mode plaats, waar de Sirena collectie zal worden voorgesteld. Uiteraard maakt men gebruik van het grootse decor dat de stad op zich al biedt.

Hoogtepunt

Het hele jaar door zijn er activiteiten, maar het vermoedelijke hoogtepunt zal toch "Valletta, pageant of the sea" worden, dat op 7 juni in de haven van de stad zal plaatsvinden. Allerlei watergerelateerde activiteiten, waaronder een roeiregatta tussen Maltesers en Italianen, herinneren op deze bijzondere dag aan het feit dat Malta dit jaar 450 jaar bestaat. Het feest wordt afgesloten met een fantastische vuurwerkshow vanaf de Middellandse zee.

Cultuur

Naast dit spektakel worden er jazzconcerten, kunstworkshops, en andere activiteiten georganiseerd en is de stad zelf natuurlijk een kunstwerk. Je vindt er veel barokke gebouwen en wie af en toe omhoog kijkt, ziet de prachtige wapenschilden. Je kunt maar liefst acht musea bezoeken of forten, zoals fort sint Elmo en voor wie iets anders wil, is er het Hypogeum, een ondergrondse begraafplaats.

Deel dit bericht

Gerelateerd

Ja? Is Malta jouw bestemming?
Bekijk accommodaties Op Malta