Een weekendje naar Malta. Dat kan!

Bekijk accommodaties Op Malta
Een weekendje naar Malta. Dat kan!

Wie van zon, strand, zee, gezellige avonden en shoppen houdt, doet er goed aan eens een weekendje naar Malta te overwegen. Wie van rust en kalmte houdt, kan hier overigens ook prima terecht, aangezien Gozo, het tweede eiland van Malta dat alles garandeert.

Gezellig shoppen

Malta is een geheime tip voor hen die graag shoppen. Doordat heel wat rijken van deze wereld op Malta een tweede woning hebben, zijn er in Sliema en St. Julian prachtige winkelstraten te vinden, waarin de beroemdste merken verkocht worden. Ook de hoofdstad Valletta biedt, naast flaneerruimte, heel wat shopgelegenheid. Wie van de drukke straten uitwijkt naar de wat rustigere buurten, vindt kleine winkels waar prachtige juwelen verkocht worden. Handgemaakt op Malta en zeker betaalbaar.

Feestje?

Malta is in voor een feestje. Met name Sliema en St. Julian bieden iedere avond heel wat aan vertier. Na een heerlijk etentje op een van de vele terrassen, kun je uit tientallen clubs kiezen om een feestje te bouwen. Naast de beide stadjes, vind je overigens ook rond St. Pauls Bay heel wat uitgaansgelegenheden, maar minder disco's en dergelijke. Wie een heel weekend door wil feesten, kan terecht in Rabat, bij Gianpula Village.

Cultuur

Of toch liever (ook) een beetje cultuur. Op Malta en Gozo zijn tempels en bouwwerken te zien die ouder zijn dan de piramiden en het Engelse Stonehenge. In Valetta val je van de ene in de andere verbazing. Deze eeuwenoude stad is prachtig gerestaureerd en in zijn oude pracht hersteld. Een bezoek aan de zeemanskerk alleen al is het waard om naar Valletta te gaan. Van buiten niets in het oog springends, van binnen een groot en groots juweel. Of loop eens binnen in het Grootmeesterpaleis en ontdekt het oude Malta. Het St. James Centre is een oude burcht, die nu kunst herbergt. Neem de tijd en wandel naar het stadspark om over de baai uit te kijken en de prachtige rode koepels te bewonderen. In de haven vind je de kleine vissersbootjes, die de kleur van de zon en het water in zich hebben opgenomen. Malta is overigens in 2018 Europese cultuurhoofdstad.

Weer

Malta biedt 10 maanden per jaar prachtig weer. Tijdens de Maltese winter kan het er stormachtig aan toe gaan. Overigens kan dit voor de liefhebber een extra reden zijn om een weekendje naar Malta af te reizen. Algemeen geldt dat de zon er schijnt, het Middellandse zee klimaat ook hier aanwezig is en iedereen die van strand en zee houdt, hier prima op zijn plek is.

Rust

Soms moet je er gewoonweg even tussenuit. Even weg van de stress, alles even vergeten. Je denkt dan niet meteen aan Malta, want algemeen denken mensen dat het hier te druk is. Gelukkig is Malta er ook voor rustzoekers. Je kunt er heerlijk wandelen. Of je neemt de bus, die je, voor werkelijk een habbekrats, over het hele eiland vervoert. Weg van de massa is goed mogelijk, zowel op Malta en zeker op Gozo. Een weekendje ontspannen? Malta!

Deel dit bericht

Ja? Is Malta jouw bestemming?
Bekijk accommodaties Op Malta