Shoppen in Malta. Waar moet je zijn?

Bekijk accommodaties Op Malta
Shoppen in Malta. Waar moet je zijn?

Malta is momenteel een top vakantiebestemming. Het kleine eiland biedt veel zon, prachtige stranden en is ideaal voor hen die graag shoppen. De vele rijke Russen en Engelsen die hier wonen of een tweede woning hebben, zorgen er voor dat letterlijk alle topmerken op Malta te vinden zijn.

Winkeltjes

Over het hele eiland zijn leuke winkeltjes te vinden. Naast het toeristische aanbod, vind je hier ook wat betreft kleding en accessoires zeer zeker hele leuke zaken. Vaak tegen redelijke prijzen. Op die manier is er voor ieder wel iets te vinden. Flanerend langs de winkelpromenades tref je gelukkig heel wat terrasjes aan om heel even uit te rusten en van een verfrissing te genieten.

Shopping

Dankzij de uitstekende busdiensten waarmee je voor een prikje over het eiland kunt reizen, ligt een bezoek aan de hoofdstad Valetta voor de hand. Niet alleen omdat het stadje een bezoek meer dan waard is, met zijn prachtige oude gebouwen, het zeker aan te raden stadspark van waaruit men over de baai kan kijken en de grote winkelstraat, maar ook omdat hier heel wat kansen voor actieve shopping liggen. Valetta is heel overzichtelijk, aantrekkelijk en uitnodigend. Wie op zoek is naar interessante producten doet er goed aan de kleine straatjes in te duiken en op zoek te gaan naar de lokale verkoop. Hier vind je bijvoorbeeld van zilver- of gouddraad gevlochten sieraden. Niet te duur, wel heel apart.

Modern

Ben je op zoek naar de nieuwste zomermode dan ligt een bezoek aan Sliema en St. Julian voor de hand. In deze twee plaatsen vind je meer winkelstraten dan je zou verwachten. Hier worden de wereldberoemde merken aangeboden. Geen namaak, maar echt. Met name rondom de Tower road is veel leuks te vinden. In Sliema bevindt zich tevens de grote shopping mall 'The Point'. Voor wie dit nog steeds niet genoeg is, geldt dat je ook in Bugibba en Rabat ofwel Victoria, dat op het eiland Gozoligt, terecht kunt.

Een alternatief

Wie graag iets anders wil dan alleen een winkelstraat zal op de lokale markten zijn hart op kunnen halen. Dat geldt zeker voor de Birzebugga markt, die iedere donderdagochtend plaats vindt. Mocht je daarna nog verder willen shoppen, dan ligt Victoria op Gozo voor de hand, waar je het Arkadia Centre vindt, met heel wat boetiekjes waar topmerken aangeboden worden. Overigens is de bootreis naar Gozo op zich al de moeite waard om de trip te maken.

Deel dit bericht

Ja? Is Malta jouw bestemming?
Bekijk accommodaties Op Malta