Malta - Dé topbestemming voor jou!

Bekijk accommodaties Op Malta
Malta - Dé topbestemming voor jou!

Steeds meer mensen ontdekken de eilandengroep die tussen Sicilië en het Afrikaanse continent ligt. Malta is misschien niet het grootste eiland, maar daarom zeker wel groots te noemen. 

Flair

Het eiland maakt nog steeds deel uit van de Britse Commonwealth. Dat betekent dat bijna iedereen goed Engels spreekt. Het is ook, al jarenlang, een soort van tweede thuis voor de rijken der aarde. Mede daardoor kun je op Malta heerlijk shoppen, want je vindt er zowat alle wereldmerken. Wat het eiland zo bijzonder maakt, is dat het voor iedereen iets te bieden heeft. Wie lekker wil eten, kan hier goed terecht. Wie graag feest zeer zeker en wie van de natuur houdt, eveneens. Malta is door de eeuwen heen in verband gebracht met geheime genootschappen, zoals de Rozenkruisers en de Tempeliers. Dat geheimzinnige vind je in de prachtig opgeknapte hoofdstad Valetta. Of in het geheel ommuurde stadje Mdina. Steeds weer word je verrast door zowel het oude als het nieuwe Malta.

Speciaal

Natuurlijk biedt het eiland, net als het er naastgelegen Gozo, alle ruimte om van de zon, de zee en het strand te genieten. Het goedkope openbaar vervoer, dat met grote regelmaat rijdt, brengt je naar zandstranden of op plekken om heerlijk te scuba duiken. Laat dat echter niet het enige zijn, maar neem de moeite om de schitterende rotsformaties te bezoeken. De drie absolute hoogtepunten vormen het Azuren Raam, een groot gat in de kliffen van Gozo, waardoor je de prachtige Middellandse zee ziet liggen. De Cliffs van Dingli in het zuiden van Malta, van waar je het eilandje Fifla kunt zien liggen. En, vergeet niet de overtocht naar Comino te maken en de absoluut schitterende Blue Lagoon te bezoeken. Hier kun je makkelijk de hele dag blijven. Prachtige stranden, rotsformaties en het oogverblinde blauwe water, vormen een van de hoogtepunten van een reis naar Malta.

Bergen?

Malta kent geen bergen. Het is een rotsformatie die door vulkanische uitbarstingen ontstaan is. Dat kenmerkt deze eilandengroep. Je hoeft niet ver te gaan om vanaf een rots de zee op te kijken. Rondom het eiland vind je overal prachtige kliffen en rotsformaties, die door de zee hun eigenaardige vormen hebben gekregen. Met name Gozo staat daarom bekend. De steile kliffen, gevolgd door grillige rotsformaties en prachtige stranden. Dat alles vormt de eilandengroep Malta, die steeds meer uitgroeit tot een topbestemming voor een onvergetelijke vakantie. Vergeet daarbij niet naar de van zilver gesponnen sieraden te kijken. Er zit beslist iets tussen voor je lief.

Deel dit bericht

Ja? Is Malta jouw bestemming?
Bekijk accommodaties Op Malta