Bezoek de Blue Grotto op Malta

Bekijk accommodaties Op Malta
Bezoek de Blue Grotto op Malta

Tijdens je vakantie op Malta hoef je jezelf niet te vervelen. Natuurlijk geniet je volop van de zon, het strand en de heerlijk heldere zee. Daarnaast zijn er echter nog meer dan genoeg bezienswaardigheden op het eiland te vinden. De Blue Grotto is één van de dingen die je absoluut niet mag missen. Deze bijzondere rotsformatie ligt in het zuiden van het eiland. Natuurlijke elementen hebben in de loop der jaren veel invloed gehad op deze rotsen waardoor ze erg bijzonder zijn om te bezoeken. Het is dan ook zeker aan te raden om de tijd te nemen en een boottochtje naar Blue Grotto te maken.

Bijzonder natuurlijk fenomeen

De rotsformatie Blue Grotto ligt midden in zee, in de omgeving van de stad Wied iz-Zurrieq. De tijd en de natuurlijke elementen hebben ervoor gezorgd dat er iets heel bijzonders is ontstaan. De wind, de golven en de sterke stroming onder water hebben er bijvoorbeeld voor gezorgd dat er heel veel steen weg is gesleten. Daardoor zijn er zo'n zeven verschillende grotten ontstaan. De bodem van deze grotten heeft een witte zandkleur. Je kunt je voorstellen dat het zonlicht op deze lichte ondergrond behoorlijk weerkaatst. De meeste kleuren zoals bijvoorbeeld geel en rood worden echter door het water geabsorbeerd. Dat geldt echter niet voor de kleur blauw, waardoor er in de grotten een bijna sprookjesachtige blauwe gloed ontstaat. Omdat de grotten verder behoorlijk donker zijn, wordt het effect nog sterker. De tijdstip en daarmee de hoek van de zon bepaalt overigens wel hoe duidelijk dit effect waarneembaar is. De blauwe gloed is het beste te zien tussen 9.00 uur en 13.00 uur. Het is dus aan te raden om ervoor te zorgen dat je rond deze tijd bij de grotten bent. Natuurlijk denken er meer mensen zo over. Dit is dan ook de drukste tijd van de dag.

Restaurant / Haven
Bootjes bij aanleg plaats voor de Blue Grotto

Verken de grotten met een boot

Hoewel Blue Grotto bij helder weer ook wel vanaf de kust te zien zijn, liggen ze veel te ver van het land af om ze goed te kunnen bekijken. Neem dan ook rustig de tijd om Blue Grotto te bezoeken door middel van een boottocht. Daar krijg je zeker geen spijt van. Vanaf het kleine maar bijzondere haventje in Wied iz-Zurrieq vertrekken dagelijks kleine vissersbootjes richting de grotten. Doordat dit er behoorlijk veel zijn, hoef je nooit lang te wachten en is het niet nodig om te reserveren. Volwassenen betalen acht euro voor zo'n boottocht en een kaartje voor kinderen onder de 12 jaar kost vier euro. Let er wel op dat de zee nogal ruig kan zijn op weg naar de grotten. Daardoor is het voor alle opvarenden verplicht om een zwemvest te dragen. Nadat je een prachtige tocht langs de grotten hebt gemaakt waarbij de vissers uiteraard de beste plekjes weten, is het soms mogelijk om nog een duik te nemen in de zee rondom Blue Grotto. In de meeste gevallen moet daar overigens wel een extra bedrag voor worden betaald aan de schipper.

Bootjes
bootjes bij de blue grotto. Er wordt alleen gevaren bij mooi weer. Deze bootjes zijn niet geschikt voor onstuimig weer.

 

Deel dit bericht

Ja? Is Malta jouw bestemming?
Bekijk accommodaties Op Malta