Trouwen in de kerken van Malta

Bekijk accommodaties Op Malta
Trouwen in de kerken van Malta

Ben je dol op mooie eilanden en geniet je enorm van een Mediterrane sfeer om je heen? Heb je plannen om op korte termijn te trouwen en wil je dit op een bijzondere locatie doen? Waarom stap je niet in het vliegtuig naar Malta? Dit minuscule eilandje in de Middellandse Zee heeft alles in zich om er een geslaagde bruiloft van te maken. Er is namelijk een ruim aanbod van kerken waar jij je huwelijk kunt laten inzegenen. Trouwen op Malta is niet goedkoop, maar geeft je wel een ervaring voor het leven!

Waarom trouwen op Malta?

Malta is misschien niet de eerste bestemming die in je opkomt als je nadenkt over je toekomstige bruiloft. Toch heeft een eiland als Malta alle ingrediënten om er een geslaagde dag van te maken. Niet alleen is de temperatuur er aangenaam, iedereen spreekt hier Engels, je kunt trouwen op het strand en bovendien is er voor iedere dag een kerk te vinden op Malta. Als je wilt kun je je bruiloft volledig zelf plannen of gebruikmaken van een gespecialiseerde touroperator.

Groot aanbod van kerken

Hoewel Malta een klein staatje is, biedt het bruidsparen de mogelijkheid om in maar liefst 365 kerken een keuze te maken. Er zijn niet alleen charmante plattelandskerkjes, maar ook grote barokke kerken met ruimte voor veel luxe. Als je besluit om te trouwen op Malta is het goed om te weten dat je bepaalde formaliteiten goed dient te regelen. Zo wordt er gevraagd om documenten als geboortebewijzen en brieven van het bisdom van het land van herkomst. Dit heeft te maken met het feit dat kerken op Malta overwegend katholiek zijn.

Welke periode van het jaar is geschikt voor trouwen op Malta?

De maanden juli en augustus zijn erg heet voor een bruiloft op Malta. Je kunt je bruiloft beter vieren in de maanden mei, juni, september en oktober. Je bent dan verzekerd van mooi weer, een aangename temperatuur en je wordt niet overweldigd door een massa toeristen.

Financiële risico's afdekken

Een bruiloft is natuurlijk een kostbare aangelegenheid met de nodige financiële risico's. Hoewel je er liever niet over nadenkt, kan er zich altijd een situatie voordoen waardoor een bruiloft moet worden afgeblazen. Informeer bij je verzekeraar of je reisverzekering voldoende dekking biedt of dat het beter is om bijvoorbeeld een aparte evenementenverzekering af te sluiten. Dit is een verzekering die veel financiële risico's omtrent een bruiloft kan afdekken.

Stap goed voorbereid het vliegtuig in naar Malta en ga samen met je toekomstige levenspartner een prachtige tijd tegemoet op dit luxe en aantrekkelijke zonnige eiland. Naar boven

Deel dit bericht

Gerelateerd

Ja? Is Malta jouw bestemming?
Bekijk accommodaties Op Malta