Top vijf stranden van Malta

Bekijk accommodaties Op Malta
Top vijf stranden van Malta

Het Zuid-Europese eiland Malta is de ideale vakantiebestemming voor veel toeristen. Waarom? Je kunt er iedere dag uren genieten van een lekker zonnetje, het eten en drinken is er fantastisch en het eiland kent een prachtige natuur. Het is de perfecte zonbestemming waar je zowel kunt ontspannen als avontuurlijke plekken kunt ontdekken. Er is echter één discussiepunt: de stranden. Malta staat namelijk bekend om de afwezigheid van mooie grote zandstranden. Er zijn zelfs mensen die het daarom laten om naar dit bijzondere eiland af te reizen. Dat is jammer, want Malta kent wel dergelijk adembenemende plekken waar je een frisse duik kunt nemen. Bekijk hier onze top vijf stranden van Malta.

1. Strand bij Comino

Verdiend een nummer 1 is hét strandje van Malta, een klein strand gelegen bij de Blue Lagoon op het eilandje Comino. Je kunt deze magische plek bereiken met de boot. Wat ook aan te raden is om vlakbij de Blue Lagoon het anker uit te gooien en daar het helderblauwe water in te springen. Wat een paradijs!

2. Golden Bay Beach

In het noorden van het eiland vind je de meeste stranden. Één van de stranden die daar het bezoeken waard is is zonder twijfel het strand Golden Bay, een uitgestrekt zandstrand aan een rustige baai. Het mooie aan dit strand is dat het gebied er achter niet volgebouwd is met flats, hotels en appartementen, zodat je nog écht dat ontspannende vakantiegevoel hebt.

3. Għajn Tuffieħa Beach

Vlakbij Golden Bay Beach ligt Għajn Tuffieħa Beach, wat ook wel appelstrand betekent. Het strand is iets minder gemakkelijk te bereiken dan Golden Bay waardoor het er vaak een stuk rustiger is. Overdag kun je er heerlijk zwemmen en snorkelen en in de avond kun je hier een prachtige zonsondergang zien, die je vanaf Golden Bay Beach niet kunt bekijken.

4. Ġnejna Beach

Ten zuidoosten van Għajn Tuffieħa Beach ligt Ġnejna Beach, een zandstrand waar je heerlijk kunt ontspannen, zwemmen, kanoën en genieten. Vlakbij Ġnejna Beach zie je nog een aantal oude huisjes die door de lokale vissers vandaag de dag nog steeds worden gebruikt. Langs het strand kun je kano's, waterfietsen en materiaal om te snorkelen huren.

5. Armier Beach

In het uiterste noorden ligt een baai met het meest heldere water van het hele eiland: Armier Beach. Hier kun je terecht wanneer je zeker wilt zijn van een rustige dag aan het strand. Vanaf Armier Beach heb je uitzicht op Gozo, een prachtig onbewoond eiland met schilderachtige baaien waar je goed kunt snorkelen.

Deel dit bericht

Ja? Is Malta jouw bestemming?
Bekijk accommodaties Op Malta