Top 5 bezienswaardigheden van Valletta

Bekijk accommodaties Op Malta
Top 5 bezienswaardigheden van Valletta

Ben je wel eens naar Malta geweest? Wie ooit voet heeft gezet op dit mooie eiland ten zuiden van Sicilië, heeft vast iets meegekregen van de rijke historie van dit eiland dat slechts zo groot is als de provincie Utrecht. Malta kent vele toeristische attracties, maar vaak wordt de hoofdstad Valletta een beetje onderbelicht. Geheel onterecht. Wie zichzelf de tijd gunt om Valetta op zijn gemak te ontdekken, zou zijn hart kunnen verliezen aan deze compacte, zeer interessante hoofdstad. Ben je geïnteresseerd? Lees dan verder; we stellen vijf bezienswaardigheden aan je voor.

St Johns Co-Cathedral

Aan de buitenkant ziet deze kathedraal er niet echt uitzonderlijk uit. Maar alles verbleekt bij het adembenemende interieur. In de 16e Eeuw werd het als kloosterkerk gebouwd voor de Maltese ridderorde en is gewijd aan Johannes de Doper. De bijzonder gedetailleerde schilderingen en kunstzinnige ornamenten zorgen ervoor dat deze kathedraal nu een nationaal monument is dat vele toeristen trekt. Foto's maken is toegestaan; flitslicht niet. Hou wel rekening met kledingvoorschriften en respecteer de rust van de gelovigen die hier altijd aanwezig zijn.

Barracca Gardens

Valletta kent twee mooie en goed onderhouden stadsparken, de Upper en Lower Barracca Gardens. Beide tuinen zijn in de 17e Eeuw gebouwd en waren in eerste instantie overdekt. De Lower Barracca Gardens geven een schitterend uitzicht over Grand Harbour en hier vind je ook het monument ter nagedachtenis aan de Grote Belegering, uit de tijd dat Malta elke dag weerstand bood aan invallen van de Ottomanen. De Upper Barracca Gardens vind je op het hoogste punt van de stadsmuur en van hieruit heb je een mooi uitzicht op het Nationaal Monument.

National War Museum

Tijdens de Tweede Wereldoorlog had Malta bijna dagelijks te maken met aanvallen van de Duitse Luftwaffe en de Italiaanse luchtmacht. Het is niet voor niets dat Churchill na de oorlog de gehele bevolking een onderscheiding gaf wegens betoonde moed. In het National War Museum in Fort St. Elmo herleven niet alleen de tijden van de Tweede Wereldoorlog. Ook kunstvoorwerpen uit de bronstijd, de dagen van de Romeinen en de tijd van de Maltezer ridderorde kun je hier bewonderen.

Manoel Theatre

Het Manoel Theatre, of simpelweg 'The Manoel', ziet er van buiten niet indrukwekkend uit. Toch is dit theater, een van de oudste in Europa waar nog steeds voorstellingen worden gehouden, een absolute must voor iedereen die van theater houdt. Het interieur is schitterend en de allure van de 18e Eeuw is hier mooi bewaard gebleven.

Malta Experience Shows

Wie op een speelse en interactieve manier kennis wil maken met de geschiedenis van Malta, zou echt de verschillende Experience Shows moeten bezoeken. Met diavoorstellingen en poppenspelen worden onder meer de strijd tegen de Ottomanen en de rol van religie op Malta op een duidelijke manier uit de doeken gedaan.

Lijkt het je wat, een bezoek aan Valletta? We weten zeker dat je er geen spijt van gaat krijgen.

Deel dit bericht

Gerelateerd

Ja? Is Malta jouw bestemming?
Bekijk accommodaties Op Malta