De mooiste kerken op Malta die je gezien moet hebben

Bekijk accommodaties Op Malta
De mooiste kerken op Malta die je gezien moet hebben

Het prachtige eiland Malta heeft, naast tal van activiteiten en mooie zandstranden, ook diverse religieuze bezienswaardigheden te bieden. Op het eiland werd in 60 na Christus door de apostel Paulus het christendom verkondigd en de Maltezers zijn dan ook een van de oudste Christelijke beschavingen. Op Malta kun je daarom vele imposante kerken bezoeken, die ver teruggaan in de geschiedenis. Hieronder enkele van de mooiste kerken op Malta, die de moeite van een bezichtiging meer dan waard zijn.

St. John's Co-Cathedral in Valletta

Deze kerk, gelegen in de hoofdstad, wordt door velen beschouwd als de mooiste kerk op Malta. De kerk valt dan ook onder het UNESCO werelderfgoed. Van binnen en buiten is de kerk rijkelijk versierd met schilderkunst, imposante plafonds en zuilen met bogen. Voor betreding van de kerk wordt entreegeld gevraagd. In de crypte van de kerk ligt de grondstichter van de hoofdstad, Jean Parisot de la Valette.

St. John's Co-Cathedral in Valletta

Mosta Dome / Rotunda van Santa Marija Assunta in Mosta

Deze kerk, gebouwd in 1860 door de lokale gemeenschap, heeft het op drie na grootste koepelgewelf ter wereld. Maar door de bom die in de Tweede Wereldoorlog recht op het dak insloeg en desondanks niet ter ontploffing kwam is de kerk zo mogelijk nog bekender. Een replica van deze bom kun je in het museum van de kerk bezichtigen. Het koepelgewelf is zeer indrukwekkend, zeker wanneer je het van binnen bekijkt.

Siggiewi

In Siggiewi liggen drie kerken aan een groot en mooi plein, waarvan de meest imposante in 1693 is gebouwd. Met een steile koepel en barokke constructie is deze kerk een echte blikvanger, van de bekende Maltese architect Lorenzo Gafa'. In Juni wordt er feest op het plein gehouden, dat de rest van het jaar een kalme aanblik biedt.

Ta' Pinu Basilica in Gozo

Hoewel deze kerk pas in de 20e eeuw is gebouwd en tot de meer recentere kerken behoord, biedt het huis aan een kleinere kapel uit de 16e eeuw. De kerk is zelfs vernoemd naar deze kapel 'Our Lady of Pinu' en regelmatig worden er pelgrimstochten naar dit heiligdom gehouden. De kerk is een imposante verschijning, mede doordat hij ten midden van een groene vallei ligt.

St. Paul’s Kathedraal in Mdina / Mdina Kathedraal

Hoewel deze kathedraal zelf in de late 17e eeuw is gebouwd, stond er eerder de Norman kathedraal die in de aardbeving in 1693 verwoest werd. Niet alleen de kerk is de moeite van een bezoekje waard, ook de omgeving is prachtig. De kerk ligt namelijk binnen de verdedigingsmuren van Mdina, de 'Stille Stad' met vele charmante steegjes en pleinen. Je kunt een bezoek aan deze kerk gemakkelijk combineren met een bezoek aan de stad en een entreekaartje is te combineren met een kaartje voor het museum.

Ga je op vakantie naar Malta, vergeet dan zeker niet om een of meerdere van deze indrukwekkende historische bouwwerken te bezoeken. Zo doe je niet alleen een indruk op van de religieuze historie van het eiland, maar voeg je ook een stukje cultuur toe aan je vakantie op Malta.

St. Paul’s Kathedraal
Midden in Mdina staat deze prachtige kathedraal

 

Deel dit bericht

Ja? Is Malta jouw bestemming?
Bekijk accommodaties Op Malta