De oude hoofdstad van Malta, Mdina

Bekijk accommodaties Op Malta
De oude hoofdstad van Malta, Mdina

Malta is een kleurrijk eiland in de Middellandse Zee waar veel mensen heen gaan voor een welverdiende zonvakantie. Heerlijk genieten van een azuurblauwe zee, witte stranden en prachtige uitzichten. Toch heeft het eiland nog veel meer te bieden dan alleen zon, zee en strand. De oude hoofdstad van Malta, Mdina, is bijvoorbeeld écht de moeite waard. Verwacht schilderachtige straatjes, magische gebouwen, historische hoogtepuntjes en diverse grafcomplexen.

Hoogteverschillen

Hoofdstad Mdina is zonder twijfel een van de meest indrukwekkende plekken van het hele eiland. Dat is niet zo gek wanneer je je bedenkt dat de plaats in 700 voor Christus reeds bestond. De stad is heel strategisch op een heuvel gebouwd om op die manier naderende vijanden te kunnen zien en te weerhouden. Vandaag de dag heb je hierdoor nog hele mooie hoogteverschillen in de stad. Dit betekent ook dat je op diverse plekken een onvergetelijk uitzicht hebt over het eiland en de zee. Het bijzondere aan Mdina is dat het ooit een hele drukke en belangrijke stad is geweest voor onder andere handel. Nu wonen er nog slechts 400 mensen en wordt de stad ook wel de "stille stad" genoemd. Toch is er wat betreft toerisme nog genoeg te doen: Mdina is tegenwoordig voornamelijk een trekpleister voor vakantiegangers.

Historische gebouwen

Wanneer je in Mdina bent is het het belangrijkst om de tijd te nemen, er is namelijk zó veel te zien. Bezoek bijvoorbeeld de St. Paul’s Cathedral, een hoogtepunt wat betreft barok. Tijdens de aardbeving van 1693 is de kathedraal grotendeels weggevaagd. Het gebouw wat er nu staat dateert uit 1703 en is gemaakt door de beroemde Lorenzo Gafà. Wat betreft interieur vind je er nog genoeg dingen die de aardbeving hebben overleefd. Een van de oudste gebouwen van de oude hoofdstad is Palazzo Falson, dat stamt uit de dertiende en de vijftiende eeuw. Je vindt daar een bijzonder museum waar je van alles te weten kunt komen over de geschiedenis van Mdina en het eiland zelf. Naast dit bijzondere bouwwerk zijn er nog een aantal andere oude paleizen te vinden in Mdina. De mooiste zijn Xara Palace (waar tevens een hotel gevestigd is) en het statige Palazzo Santa Sophia.

Excursies Mdina

In Mdina kun je een aantal excursies ondernemen om de stad en de omgeving beter te leren kennen. Kom bijvoorbeeld meer te weten over de stad door de Discover Mdina Audiotour waarbij je langs maar liefst achttien hoogtepunten van de stad komt. Ook zijn er een aantal multimediashows die je kunt bezoeken waarbij je meer te weten komt over de geschiedenis van het eiland. Net buiten Mdina ligt Rabat, een plaatsje dat lang geleden een eenheid vormde met de hoofdstad. Vandaag de dag is het een excursie waard om bijvoorbeeld de aanwezige Romeinse grafcomplexen daar te bezoeken.

Deel dit bericht

Gerelateerd

Ja? Is Malta jouw bestemming?
Bekijk accommodaties Op Malta