Comino, het kleinste eiland van de drie. Maar wel degene met de Blue Lagoon!

Bekijk accommodaties Op Malta
Comino, het kleinste eiland van de drie. Maar wel degene met de Blue Lagoon!

Wie al eens naar Malta op vakantie is geweest heeft zeker al eens van het eiland Comino gehoord. Comino behoort net als het eiland Gozo tot Malta en is een fantastische vakantiebestemming voor een gevarieerde vakantie. Comino mag dan wel het kleinste eiland van de drie zijn, het is misschien ook wel de mooiste! Hoe dit kan? Comino beschikt over een bijzonder natuurverschijnsel dat je op de overige eilanden niet vindt: een magische Blue Lagoon!

Duurzame toeristische bestemming

Het bijzondere van Comino is dat er door het hele jaar slechts vijf (!) mensen wonen! In het hoogseizoen is dit natuurlijk wel even anders; op dat moment worden een aantal hotels en appartementencomplexen tijdelijk bewoond door toeristen. Juist door de rust en het kleine oppervlak van het eiland is het een zeer speciale vakantiebestemming om eens te bezoeken. Inmiddels heeft het eiland een QualityCoast Gold Award gekregen omdat ze er alles aan doet om het eiland een duurzame bestemming te laten zijn en blijven.

Helderblauwe lagoon

Comino staat het meest bekend om de kleurrijke Blue Lagoon. Het water van dit natuurverschijnsel is zo blauw dat het op sommige plekken lijkt alsof je je in een zwembad bevindt. De ligging van de lagoon tussen de indrukwekkende rotsen maakt het gehele plaatje alleen maar mooier. Veel toeristen kiezen ervoor om de Blue Lagoon te bezoeken tijdens een dagtrip naar Camino, maar wist je dat het ook erg bijzonder kan zijn om op dit eilandje te overnachten? Trek je zwemkleding maar alvast aan want een duik in de Blue Lagoon is meer dan onvergetelijk te noemen.

Bezoek de Santa Mariabaai

Ben je in het hoogseizoen op Camino en vind je het te druk bij de Blue Lagoon? Gelukkig zijn er nog meer plekken waar je je ogen uit kunt kijken en kunt ontspannen. De Santa Mariabaai is daar één van. Je vindt deze baai op ongeveer 20 minuten ten oosten van de Blue Lagoon. Het maakt niet uit in welk seizoen je hier komt, het is er altijd rustig. Het water is er bijna net zo helder als bij de grootste trekpleister van het eiland. Het enige waar je op moet letten is dat je zelf eten en drinken meeneemt.

Bereikbaarheid van Comino

Ondanks dat het een klein eiland is, kun je er zeker wel verblijven. Comino kent twee hotels; een resort en een soort appartementencomplex waar je een kamer of een appartement kunt boeken. Er is zelfs een kleine basic camping aanwezig nabij de Santa Mariabaai. Comino is tevens de ideale plek voor een leuke dagtrip. Vanaf Malta kun je gemakkelijk met een ferry heen en weer om het eiland te bezoeken. Er zijn verschillende kustplaatsen op Malta waar een bedrijf zit waar je een bootticket kunt boeken.

Deel dit bericht

Ja? Is Malta jouw bestemming?
Bekijk accommodaties Op Malta